AKTIE!! AKTIE!! AKTIE!!

Nederland gaat los, de onderstaande e-mail wordt algemeen rondgestuurd. Aan de ene kant begrijp ik de handelingen van onze regering wel, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat het begrijpen mij steeds moeilijker afgaat. Het onderstaande oplossen is niet zo eenvoudig gedaan, en daar stappen vele mensen nog wel eens overheen. Maar laat dat een tweede probleem zijn, het eerste is de aandacht krijgen en dat lukt hoop ik op deze manier wel.

HEREN DE MAAT IS VOL!! DE MAAT IS VOL!! WIJ TREKKEN HET NIET MEER!!! (dat herken ik wel)


AKTIE!! AKTIE!! AKTIE!!


KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN WAAROM WIJ DE MEESTE BELASTING BETALEN VAN ALLE WESTERSE LANDEN??

(Misschien hebben wij wel hypotheekrente aftrek die andere landen weer niet hebben)


KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN WAAROM WIJ DE LAAGSTE SALARISSEN HEBBEN VAN DE WESTERSE LANDEN??

(Misschien hebben wij de meeste voorzieningen en secundaire arbeidsvoorwaarden. In Zweden bijvoorbeeld liggen de salarissen een stuk hoger, maar dan moet je wel alles zelf betalen. Netto/Netto maakt het uiteindelijk niet zo veel uit)


KAN IEMAND MIJ VERTELLEN WAAROM WIJ DE HOOGSTE PRIJS BETALEN VOOR DE AANSCHAF VAN EEN AUTO??

(Wij maken zelf geen auto’s, dus de auto moet ook hiereen vervoerd worden. Maar die belasting is inderdaad wel erg hoog)


KAN IEMAND MIJ VERTELLEN WAAROM DE BRANDSTOF HIER HET DUURST IS??

(Onze overheid heeft een hoop geld nodig om uit te kunnen geven. Ook aan salarissen van medewerkers bijvoorbeeld. Het geld wordt op deze manier verdeeld. Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat ik erg blij met mijn tankpas ben)


KAN IEMAND MIJ VERTELLEN WAAROM DE BRANDSTOF IN DUITSLAND GOEDKOPER IS TERWIJL DAAR DE WEGENBELASTING AL IN ZIT??

(dit is 2x hetzelfde, zie bovenstaande)


KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN WAAROM ER EXTRA WEGENBELASTING WORDT GEHEVEN OP MENSEN DIE OP GAS RIJDEN TERWIJL DIT HET BESTE IS VOOR HET MILIEU??

(Dit is inderdaad niet echt handig)


KAN MIJ IEMAND UITLEGGEN WAARVOOR WIJ PER HOOFD VAN DE BEVOLKING HET MEESTE MOETEN BETALEN AAN DE POT VOOR EUROPA??

(Dat heb ik ook nooit echt begrepen. Ik kan mij voorstellen dat er afspraken gemaakt worden dat bij internationale opdrachten Nederland een groter deel van het werk gegund wordt en dat op deze manier het geld op een indirecte manier weer terugkomt)


KAN MIJ IEMAND UITLEGGEN WAAROM WIJ OOST-EUROPEANEN BINNENHALEN OM ONZE BANEN TE LATEN INNEMEN TERWIJL WE 500.000 WERKLOZEN EEN UITKERING MOETEN GEVEN??

(Zij werken harder en zijn goedkoper. Dit is het vraag-en-aanbod principe. Wij nederlanders zijn een beetje lui geworden en denken dat alles ons komt aanwaaien. Als het goed is, zou deze ontwikkeling ons scherp moeten houden)


KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN WAAROM DUITSLAND JUIST WEL EEN HOGE WISSELKOERS HEEFT BEDONGEN VOOR DE EURO TERWIJL ZALM VOND DAT JUIST EEN LAGE KOERS ZO GOED IS VOOR DE ECONOMIE??

(Duitsland hangt het Kenyaanse economisch model na, en wij het klassieke. Deze tegengestelde handelingen kloppen daarin. Het is trouwens niet echt aantoonbaar welke van de twee de beste is. Kijkend naar de ervaringsgegevens zou dat het klassieke model waarschijnlijk worden)


KAN IEMAND MIJ UITLEGGEN MET WELK RECHT HIJ VAN JAN MODAAL DUS 3000 EURO PER JAAR DOOR DE WC HEEFT GETROKKEN??

(Vergeet de andere belastingen niet 😉 . Aan de andere kant krijgt Jan Modaal ook genoeg in de vorm van subsidies. Het gaat wellicht meer om de verdeling van het geld ipv de hoeveelheden)


KAN MIJ IEMAND UITLEGGEN WAAR ZE HET ZOTTE IDEE VANDAAN HALEN OM DE LONEN TE GAAN MATIGEN TERWIJL DE ECONOMIE NIET AAN TE JAGEN IS??

(Bedrijven maken minder kosten, kunnen hierdoor vermogen vrij maken om te gaan groeien, en op die manier de werkgelegenheid bevorderen. Hierdoor zijn er minder kosten voor werkelozen en gaat de economie dus omhoog)


KAN MIJ IEMAND UITLEGGEN WAAROM DE KOSTEN VOOR WONEN, GOEDE VOEDING, GEZONDHEIDSZORG EN ONDERWIJS DOOR VELEN NIET MEER OP TE BRENGEN IS???

(Omdat wij in een zorgstaat leven en dit de concequentie is. Als je niet in een zorgstaat leeft, dan wordt je alleen geholpen als je verzekerd bent (amerika) Ik weet niet of je daar gelukkiger van wordt. Nu slaan we wel een beetje door met onze ‘prestatie-zorg’ en doen we net of de zorg een bedrijf is (net zoals het onderwijs trouwens) maar dat is een andere discussie)


IS HET NIET ZO DAT HET NEDERLANDSE VOLK AL HEEL LANG WORDT BEDROGEN?? 

(Vroeger waren de politici wel oprecht? Een aantal beslissingen zijn niet duidelijk toegelicht, en dat heeft onbegrip als gevolg. Dat klopt. Daarnaast moet ik wel eerlijk toegeven dan er een behoorlijk aantal beslissingen bijzonder onhandig door de overheid uitgevoerd zijn)


ZULLEN WIJ DE POLITIEK UITLEGGEN DAT DE MAAT VOL IS???

(Hierbij dus. Maarre, om even advokaat van de duivel te spelen, hoe dan wel? Wie moet ons land dan gaan leiden? Heeft iemand daar al over nagedacht?)


AKTIE!!! DE MAAT IS VOL!!!

AKTIE!!! DE MAAT IS VOL!!!


met vriendelijke groet,

het Nederlandse volk. (En de vele illegale medelanders 😉

(Leuk, staken. Biertje erbij, hmmmm….gezellig)

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one