Bedreigen is normaal

Ik ben niet snel iemand die klaagt in termen als ‘waar gaat het heen met de wereld?’. Toch las ik net een stukje waarvan mijn nekharen overeind gingen staan.

De zaak: Sidney B (21) en Charity D(21). (wat een naam) staan terecht voor het doodschieten van de zestien jaar oude Babak Hadjipour in Maart 2007. Oke, dat is vreemd. Waarom zouden twee mensen een jongen doodschieten? Dat doen drugsbaronnen, zware criminelen. Die straatjongens vallen elkaar toch alleen aan met grove woorden en af en toe een mes? Nee, tegenwoordig zijn er kringen waarin men elkaar gewoon afschiet.

Nouja, het zei zo. Ik zal het nooit begrijpen, maar het schijnt zo te zijn. Waar ik pas echt vreemd van ga kijken is de volgende pasasage uit het bericht op nu.nl:
Het OM eiste vorig jaar oktober voor de rechtbank in Utrecht een straf van zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de vriendin van B. Zij zou B. hebben opgestookt om Hadjipour dood te schieten. De rechtbank ging daar niet in mee omdat het in haar omgeving vrij normaal zou zijn om doodsbedreigingen te uiten zonder daar verder iets mee te doen.

Kan iemand mij ALSJEBLIEF uitleggen sinds wanneer het NORMAAL is om mensen regelmatig de dood in te wensen? En dan ook graag uitleggen waarom ONZE rechters, die de algemene normen en waarden zoals deze in de wet zijn opgenomen moeten toepassen, iemand vrijpleiten van aanzetten tot moord, omdat dat ‘nou eenmaal normaal is’? Sorry, maar hier kan ik gewoon niet bij.

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.

Een gedachte over “Bedreigen is normaal”

  1. Het kost mij steeds meer moeite om echt de mensen te begrijpen die helemaal aan de andere kant van mijn belevingswereld staan. Er bestaat zoiets als ‘gewoonterecht’ maar laten we dat inderdaad niet boven onze ‘normen en waarden’ zetten. Dat is het moment dat de cultuur (Een gezamenlijke set normen en waarden) aan het veranderen is.
    Geweld wordt in de dierenwereld gebruikt om onenigheid op te lossen, wij mensen waren toch beschaaft?

Reacties zijn gesloten.