Bonnetjes

Wie kent ze niet, de enveloppen van het CJIB? Dammed, weer te hard gereden. Sommige lijken wel een abonnement te hebben. (Opzeggen? Kan hier! ) Een aantal slimmerikken heeft een manier gevonden om onder deze boetes uit te komen. Noem het de kracht van de massa of een gat in de bureaucratie, maar indien je als ‘verdachte’ om bewijsmateriaal vraagt dan is de overheid verplicht dat te geven. Dit heet de Wet Obenpaarheid van Bestuur. So far, so good. Maar wat als honderden mensen tegelijk om dit bewijs, een ijkrapport, vragen? Dan schiet men in de stress. Het is zoiets als met 500 man allemaal een euro aan een zwerver geven maar wel vragen om een bonnetje. Op een gegeven moment wil de zwerver ook gaan slapen. Hou die paar euro’s maar. 

Zo ook bij het OM. Inmiddels is de achterstand opgelopen tot enkele maanden. En wat is nu het mooie? Zodra je binnen drie maanden niets hoort van je bezwaarschrift is het OM verplicht om de boeten ongedaan te maken! En dat is nu de macht van de massa! Hoe het precies werkt? Hier een handleiding!

(thinx flitservice.nl en geenstijl.nl)

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.

2 gedachtes over “Bonnetjes”

  1. Ik noem het de kracht van de massa EN een gat in de bureaucratie. maar ze hadden de handleiding wel wat overzichtelijker mogen maken.

Reacties zijn gesloten.