Bush, Blair, Balkenende

Blair, Bush en Balkenende sterven alle drie en komen elkaar tegen in de hel.

Bush wil graag weten hoe het met de VS gaat sinds hij dood is.En vraagt aan de duivel of hij ff die rode telefoon mag gebruiken. Na een gesprek van zo’n 3 minuten zegt de duivel tegen Bush “dat is dan 3 miljoen dollar” en Bush schrijft een cheque uit ……….

Blair wil ook wel even bellen met Engeland. Na een gesprek van een minuutje of 5 zegt de duivel “dat is dan 2 miljoen pond” …………

Balkenende wil eigenlijk ook wel even weten of alles goed is in Den Haag en vraagt of hij ook even mag bellen. “Jij wel” zegt de duivel met een knipoog. Balkenende, blij dat hij een streepje voor heeft hangt vervolgens drie uur aan de telefoon. Als hij klaar is met bellen vraagt ie “wat zijn de kosten?” “35 cent” zegt de duivel.

Balkenende glimlacht bij zoveel voortrekkerij ,maar hij wil het toch nog even expliciet horen, zodat ook Bush en Blair het weten. “Waarom is het voor Bush en Blair zo schrikbarend duur en voor mij zo goedkoop duivel?”

“Kijk eens hier knul” zegt de duivel; “met dat verrekte poldermodel van jullie, dat eeuwige gebrek aan slagvaardigheid, het altijd kiezen van de gulde middenweg, de lange wachtlijsten in de gezondheidszorg, de hebzucht van de middenstand sinds de invoering van de Euro, het tekort aan blauw op straat, de narigheid na privatisering van de KPN en de NS, de slechte kwaliteit van het onderwijs, het belastingstelsel, de veel te vergaande bureaucratie, het begrotingstekort. en het eeuwige geouwehoer als jullie een nieuw kabinet moeten formeren, is Nederland een hel om in te leven. Dus bel jij tegen lokaal tarief”.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one