Carnaval 2009

carnaval1Het is weer zover. Brabant staat de komende dagen in de kroeg. De winkels dicht, banken gesloten en de directie drinkt bier. Een wonderlijk fenomeen, ooit ontstaan uit een christelijk geloof, staat nu voor vijf dagen drank, vet eten, weinig slaap en veel feest. Ook ik zeg bij deze: houdoe, tot over een week!

Vrijdag 22:05: ik ben net in de trein gestapt naar een vriend in Breda. Onderweg naar het station kwam ik het eerste dronken oude mannetje tegen die wankelend zijn weg naar huis zocht. Ik kwam nog zat niet verklede mensen tegen, ze leken absoluut niet verbaasd van een mafketel in een dokterspak. Morgen zal het wel anders zijn. Iedereen is dan of verkleed of Brabant ontvlucht. Ik ben benieuwd wat vanavond mij brengen gaat. De stemming begint er al goed in te komen met de deurzakkers op mijn iPod. Op naar dag 1. Tot de volgende update!

Vrijdag 23:04. Ik sta ven buiten om te roken. Het is weer even wennen, het ene na het andere biertje en een grote massa mensen die constant beweegt. Rustig staan is er niet bij. Ik gok dat ik me daar weer even aan moet passen. Op de heenweg gezellig gepraat met twee Amsterdamse meide die hier kwamen feesten. Aan de outfit was duidelijk te zien dat het de eerste carnaval was.

Zaterdag 00:39. Ik taai af. Met de laatste reguliere trein naar Tilburg. Te druk, te weinig alcohol in het bier. Dan lukt het niet. Het was weer mooi om dit mee te maken, al die mensen verkleed, maar mijn dag was het niet. In mijn hoofd zit alleen mijn werk, dan moet je niet gaan stappen. Maar ach, ik heb het geprobeerd. Morgen weer een dag

Zaterdag 21:32. We zijn er weer! Brass band op straat en bier in de hand.

Zaterdag 22:15. De stemming is vele malen malen beter dan gister, het bier ook. Vanavond in mijn eigen stad tilburg, dat voelt toch wel goed. Hier is duidelijk minder import, het is nog echt een dorpsfeest. Zo even wat bekende opzoeken. Maar eerst: bier!

Zondag 00:20. Ik sta inmiddels in de rij voor de volgende kroeg, met hoofdpijn en al. Maar we zullen doorgaan.

Zondag 01:50. Ik zit inmiddels in een shoarma zaak te wachten op mijn turkse pizza met kaas, zonder sla natuurlijk want ik ben geen konijn. Vanavond was mooi, echt mooi. Niet geweldig want er zijn geen gekke dingen gebeurt en ik slaap alleen maar het was mooi.

Zondag 19:00. Ik zit nu in de trein naar Rotterdam. Carnaval zou wel eens over kunnen zijn voor mij. De mensen die vanavond zouden komen hebben om begrijpelijke reden afgezegd, evenals die van morgen avond. Maar ik heb wel zin om te stappen, dus ga ik vanavond naar OffCorso. Onderweg even een kaart ophalen in Zwijndrecht en dan gaan we. Even geen gekke outfits meer, maar gewoon ouderwets lol maken. Al moet ik volgens mij wel rustig aan doen. Mijn maag wil nog niet echt aan voedsel denken, das gevaarlijk met alcohol.

Maandag 10:40. Weer terug in Tilburg na een geweldig feest in Rotterdam. Veel teveel geld uitgegeven, veel te veel gedronken en veel te hard gefeest. Wat was dat geweldig zeg! Toen gecrashed bij een paar vrienden in Rotterdam en vanochtend de trein terug gepakt. Nu eerst meer eens ontbijten. Wat gaan we vanavond doen?

Woensdag 19:30. Maandag ben ik lekker thuis gebleven, ik was wel toe aan een beetje herstel. Gister kon ik het niet laten om toch nog even de stad in te gaan. En dat was maar goed ook, het was de beste avond van alle Carnavals dagen. In de kroeg hing een ‘wij bikkels’ sfeer. WIJ staan er nog, WIJ zijn er ook de laatste avond. De kroegbaas was zelf aan de andere kant van de bar gaan zitten en feestte vrolijk mee. De dienbladen met gratis Schrobbeler (lokale sterke drank) gingen vrolijk rond, evenals de dienbladen met haring en uit. Ik was om half drie thuis en absoluut niet nuchter. Dat heb ik vanochtend geweten.

Al met al heb ik een hele mooie week achter de rug. Morgen gaan we weer aan de slag. Hoedoe!

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.