Dagje Eindhoven/Maastricht/Beef/Zilverrail

En ja hoor, hij is heelhuids teruggekeerd. Het was een fantastische dag. Om 9 uur werd ik wakker, op mijn gemakje gedoucht en aangekleed en gegeten om de trein van 11:00 vanaf Msluis centraal te hebben. Aangekomen op station Rotterdam kreeg ik er goed zin in. Dus ik de juiste trein opgezocht en plaatsgenomen op het perron onder het bordje "rokersruimte". De trein zou om 11:45 gaan, dus ik had nog mooi even een minuut of 20 om aan shagje weg te werken. Niet dus. 11:40. De NS komt weer voorbij. Het bord waar de bestemming en vertrektijd vermeld staat veranderde 5 minuten voor vertrek in "let op omroepbericht". Op zich geen probleem, ware het niet dat er geen omroepbericht was. Na een paar minuten was daar dan de NS mevrouw in pak om te vertellen dat ik nog exact 2 minuten had om van de ene kant van het station naar het andere te komen zodat ik de intercity naar Utrecht kon halen. En daar ging Dennis aan de sprint. Probeer je eens voor te stellen hoe dat er uit ziet. Zich zagend door de mensen een sprintje trekken. Niet lachen.

Maar ik heb het gehaald. Een paar seconde nadat ik instapte vertrok de trein. Heerlijk de laatste CD van BEEF aangezet en beetje zitten genieten. Ik kreeg echt gigantisch veel zin in het optreden.

Eenmaal aangekomen op Utrecht centraal overgestapt op een ietwat verouderde intercity naar Eindhoven. Oude banken, erg gehorig, maar wel schoon. Deze reed gelukkig zonder erg veel stoppen in één keer door.

Aangekomen op station Eindhoven bleek dat ik nog driekwartier had voordat de Zilverrail wegreed. Dus maar even de stad in. Die was niet moeilijk te vinden. Direct bij het uitstappen zie je de winkels al, en al snel bleken overal vertakkingen te zijn naar nog meer leuke straatjes. Geweldig. Even snel de bijenkorf en C&A door, ik moet nog een nieuw colbertje hebben, maar niets gevonden. Toen ik langs de Jamin kwam kon ik de geur niet weerstaan en heb snel voor € 3,50 snoep ingeslagen. Toen zo rustig aan weer eens terug naar het station. Daar binnen gekomen kregen we alvast een pre-party met een paar mislukte rappers. Ze waren gelukkig niet te verstaan omdat de muziek ze luid overstemde. Thank God.

Na het controleren van mijn kaartje en bijgevoegde brief mocht ik plaats nemen in de zilverrail. In eerste instantie niet echt interessant. Beetje rondgehangen bij het treinstel van 3FM en DJSCHOOL. Daarna kwam ik in een treinstel terecht waar een heftige discussie gaande was over intergratie en het samenbrengen van jongeren. En ik zou ik niet zijn als ik natuurlijk even flink mee deed. Een Turks meisje stond rood van woede te verkondigen dat ze het absurd vond dat een hoofddoek af moest tijdens werk. Waarop ik simpel antwoorden dat een piercing vaak ook niet getolereerd worden. Waarop een wethouder mij bijviel met de mededeling dat hij als Jood (was niet te zien) net zo goed tegen discriminatie opliep. We kwamen al snel tot het statement dat het pure discriminatie is, positief of negatief, om bij het bestrijden van discriminatie verschil te maken tussen het Turkse meisje met hoofddoek en de wethouder met een joodse afkomst. Mooie afsluiter.

Bij het uitstappen van de trein een praatje gemaakt met één van de meiden die aan het eind van de discussie ook even mee kwamen doen. Ze bleek Tina te heten en opgegroeid te zijn in Maastricht, dus ik kon wel met haar mee lopen. Buitengekomen was ik aangenaam verbaasd. Een idioot groot podium, vol met lichten, gigantische geluidsinstallatie. Als ze de bass nog iets harder hadden gezet zouden mijn ballen en adamsappel uit zichzelf van plaats hebben gewisseld. Na tien minuutjes zijn wij aan de overkant een biertje gaan drinken. Het bleek dat het eerste halfuurtje gevuld werd met NTO achtige dansgroepjes. Het eerste was kick, breakdance, gigantische mimiek en een MJ achtig dansje. Daarna zijn we bier gaan halen. Beetje met madam zitten praten en dat was erg gezellig. Alsof het zo bedoeld was hoorde we bij onze laatste slok bier de kreet beef over het plein vliegen. Direct afgerekend en naar buiten gegaan. Het was jammer om te zien dat er slechts 200

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.

2 gedachtes over “Dagje Eindhoven/Maastricht/Beef/Zilverrail”

  1. Lijkt me enig om ook te doen, maar ik ben helaas 1 jaar te oud.

  2. En het wordt nog erger als je de 30 gepasseerd bent. Discriminatie ….?????!!!!! šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.