De moeder Teresa van de Waddenzee

Reclame op televisie. “It’s a beautiful day…!” Ach, daar heb je die zeehond weer. De rolmops kruipt over het strand richting water. De camera zoemt in op zijn ronde kop en naast me slaakt mijn vriendin een diepe zucht. “Die oogjes. Zo lief…” Ja, laat dat gironummer maar komen. Succes verzekerd: zeehonden zijn de golden retrievers van het zilte nat. (lees verder)

Ik heb een abbo op zijn nieuwsbrief en ik lees zijn verhalen altijd met een glimlach. Dit verhaal gaan over de natuur en de natuurlijke balans. Persoonlijk heb ik diep respect voor de natuur en soms moeten we die helpen, maar ik denk dat we de natuur vooral niet lastig moeten vallen. Luuk Koelman schrijft hier op een schitterende manier hoe een nobel idee volledig doorslaat in onzin door de invloed van het geld. Hij heeft zeker een punt! Je kunt je zaterdag slechter beginnen.

Tip: lees ook eens Woorden van troost.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one