De verbouwing

Zoals sommige mensen weten ben ik aan het verbouwen. En mens wil wat nietwaar. En ik heb het plan opgevat om er maar een aanbouw tegenaan te smakken. Dus ik de aannemer gevraagd, zeg Toon, als ik een aanbouw wil, wat moet er dan als eerste gebeuren? Als eerste moeten er heipalen geslagen worden Kees, en dan een bekisting.

Ok, en de aannemer wist nog wel een heibedrijf in de buurt. Heel voortvarend ben ik dus ik afgelopen woensdag in de telefoon geklommen. Kees: "Twee heipalen ja. Een metertje of 16 denk ik" Hei-mijnheer: "Geen probleem. Wanneer moet het gebeuren?" Kees: "Kunt u morgen?" Hei-mijnheer: "Jawel, om 07:00" Kees: "Ik maak geen grapje" Hei-mijnheer: "Ik ook niet…."

Dus, de volgende ochtend stonden ze om 07:00 [[popup:dsc06727_medium.jpg:voor de deur::left:1]]. 07:15 ging de [[popup:dsc06738_medium.jpg:eerste paal::left:1]] de grond in, en om 9:30 gingen ze weer weg. De buren waren inmiddels wakker. Ik had ze bijna allemaal een beetje gewaarschuwd. Alsnog *sorry* buren.

Daarna graven. Alle mannen zullen het ontkennen, maar het is natuurlijk een jongensdroom om [[popup:dsc06739_medium.jpg:op een graafmachine::left:1]] te zitten. In het echie dan 🙂 Een mini-graver gehuurd, en we zijn met vijf man los gegaan. Ok, ik zal het eerlijk toegeven, ik heb er [[popup:dsc06748_medium.jpg:geen aanleg::left:1]] voor. Zondag kwam Peter en die zoemde met zo'n vaart op de graver, daar kan ik alleen maar van dromen.

Dus uitgegraven, dan de [[popup:dsc06755_medium.jpg:bekisting erin::left:1]]. Het aansluitende terras [[popup:dsc06757_medium.jpg:gereed maken::left:1]], en gisteren is het beton erin gegaan. Zo, de bodem zit erin!

Het graven en de bekisting erin proppen is wel heel erg veel werk. En mijn verpletterde dank voor Wouter, DennisH, PeterV, Casper, Wesley en Pa natuurlijk!! Jullie hebben nog wat tegoed van mij.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

3 gedachtes over “De verbouwing”

  1. Nogmaals: Valt er nog wat aan te passen aan de bedrijfsstijl van divato? Soort van Divato TOTAL SOLUTIONS? En dan als ondertitel/slogan:
    Divato van zandvlakte tot netwerk verbinding ofzo?

  2. Kees we zijn nog niet klaar he! Wanneer heb je weer hulp nodig? ik wil eerdaags nog wel even beunen. Vond t goed te doen vorige keer. En t begint er aardig uit te zien zo met het betton en bekisting erin

  3. Toch wel handig als je in het oosten van het land woont. Dan worden de buren niet wakker van een verbouwing. Ja ja, een heipaal slaan is bij mij niet nodig. Wij kunnen gewoon een funderinkie maken op de vaste grond. Het wonen in het oosten is zo slecht nog niet 🙂 🙂 🙂

Reacties zijn gesloten.