‘Gefeliciteerd, u bent toegelaten…’

[[image:logo.gif::right:0]]…tot de opleiding als nummer 119 voor dit jaar.' ja, Ja, JA!!! Een lang gekoesterde wens is gisteren in vervulling gegaan. Ik ga bedrijfskunde studeren aan de Universiteit.

Ik heb nog getwijfeld of ik Nyenrode of de Erasmus moest kiezen, maar de kortere reistijd, het goed aangeschreven staan en het feit dat de Erasmus een jaar korter is, heeft mijn keuze op de RSM (Rotterdam School of Management) laten vallen. De RSM is de bedrijfskunde-tak van de Erasmus universiteit.

Het ontspannende intake gesprek duurde 45 minuten en na ongeveer 30 minuten waren de directeur en de programma manager er over uit. Ik was aangenomen. En ja, het is ze gelukt om mij van mijn slag te brengen. Zo vaak komt dat niet voor, maar het is ze gelukt. Het drong namelijk helemaal niet tot mij door toen ze vertelde dat ik aangenomen was. Ik antwoordde met: 'Heu, moet u daar niet nog over vergaderen, bespreken of de tijd voor nemen? Beslist u dat hier en nu?'. Jawel, vertelde de directeur, u bent zojuist toegelaten.

Het was namelijk zo dat er meer kandidaten dan plaatsen waren. Dit was mij al uitdrukkelijk van te voren verteld. Mijn gesprek was om 10:00 dus de mensen na mij kwamen, komen zo-ie-zo op de lijst voor volgend jaar. Volgens mijn broer heb ik dan ook verschrikkelijk veel geluk gehad. Zelf wijd ik het natuurlijk aan mijn fantastische HBO cijferlijst, mijn indrukwekkende CV en mijn innemende voorkomen *ahum* EN ja, ok ok ok, ook aan een klein beetje geluk. Maar hé, een mens heeft soms ook een beetje geluk nodig in zijn leven.

Ik ben dus nummer 119 van de 119 studenten die voor dit jaar worden toegelaten. Last but not least dus. YES! Ik moet alleen nog een beetje statistiek (SPSS) en marketing/strategie inhalen in de komende week voordat de lessen beginnen, maar als dat alles is, dan overleef ik dat wel.

De komende twee jaar ga ik ontdekken of de aansluiting van de HBO met de universiteit een beetje te doen is. Het concept vrije tijd beschouw ik nu even als een theoretisch gegeven wat ingepland dient te worden. De komende tijd ga ik er dus achter komen of ik nog een beetje slim ben en hard kan werken.

Zij die gaan studeren groeten u.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

3 gedachtes over “‘Gefeliciteerd, u bent toegelaten…’”

Reacties zijn gesloten.