Utrechtse Chinees voorkomt terug vinden van gekidnapte kinderen.

Een Utrechtse Chinees Chin FU Sieeuw verkomt dat er kinderen gevonden kunnen worden. Amber Alert Nederland, het landelijke alarmsysteem bij kinderontvoeringen, kan op internet geen gebruik maken van de meest voor de hand liggende website en loopt daardoor aanmeldingen mis.

Het domein amberalert.nl blijkt eerder geregistreerd door het Utrechtse bedrijf Internet New Business Concepts van ene Bryan Chin Fo Sieeuw. Deze wil het juridische eigendom van de site alleen tegen grof geld overdragen. Amber Alert Nederland, een initiatief van het Korps landelijke politiediensten en Netpresenter dat géén overheidssteun krijgt, heeft daar geen financiële middelen voor en kan nu alleen de site amberalertnederland.nl gebruiken. (telegraaf.nl)

Natuurlijk is het niet verkeerd om commercieel ingesteld te zijn, maar er zijn toch ethische grenzen? Bovenstaand verhaal heb ik met opgetrokken wenkbrauwen gelezen. Wellicht heeft dezelfde mijnheer zelf geen kinderen, dat is de enige reden dat ik dit misschien kan begrijpen waarom er geen medewerking verleend wordt. Verkoop dat domein gewoon tegen een redelijke prijs, iedereen blij.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one