Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag (40 dagen na Pasen) roept Jezus zijn volgelingen bij elkaar en neemt ze mee naar een berg aan de oostkant van Jeruzalem. Hij vertelt daar zijn volgelingen dat zijn werk op aarde erop zit en dat hij naar de hemel zal gaan. Jezus stijgt daarna voor de ogen van zijn volgelingen op. Hij verdwijnt in een wolk.

De wolk wordt als symbool gebruikt dat hij in de hemel is opgenomen. De leerlingen van Jezus voelen zich verbijsterd en vanaf dat moment door hem verlaten. Nadat Jezus is verdwenen, zijn er opeens twee engelen die vertellen dat “Jezus in de hemel is opgenomen, maar Hij zal net zo terugkomen, als u Hem hebt zien weggaan’ (Handelingen 1.11). Deze gebeurtenis wordt de wederkomst genoemd. (www.hemelvaart.nl)

Iedereen viert vandaag een vrije dag, maar ik geloof dat bijna niemand weet wat hemelvaart nu eigenlijk is. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik dat pas vorig jaar goed uitgelegd heb gekregen. Hierbij dus het verhaal.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “Hemelvaartsdag”

  1. Het christendom kent steeds minder aanhangers. Veel mensen trekken uit verschillende geloofovertuigingen hun conclusies en waarheden en vormen met deze twee dingen hun ‘eigen geloof’.
    Het is daarom ook niet zo raar dat maar weining mensen de echte betekenis van Hemelvaart kennen, laat staan de de betekenis van Pinksteren.

Reacties zijn gesloten.