Het ideale verhuisteam

Inmiddels heb ik behoorlijk wat verhuizingen achter de rug en ben ik achter de perfecte samenstelling van een verhuisteam gekomen. Je hebt 7 mensen nodig om het perfecte verhuisteam samen te stellen. Niet meer, niet minder.

Dit team bestaat uit drie koppels van twee en een zevende persoon.

Koppel 1: De snelle jongens / meiden
Ook wel bekend als het Adidas team. Alles wat 1 persoon kan oppakken doen zij. In de regel werken ze kamer voor kamer leeg. Dit zijn echt de lopers van het verhuisteam en zij maken letterlijk de meeste meters.

Koppel 2: De zware jongens / meiden
Alles wat je niet in je eentje kan tillen, dat doen de zware jongens. De bank, de wasmachine, dat soort dingen. De zware jongens werken dus langzaam maar gestaag. Zij zijn ook heel kundig met een bank door een trapgat krijgen bijvoorbeeld.

Koppel 3: De probleem jongens / meiden
Zij hebben het gereedschap. Alles wat vast of in elkaar zit, dat is voor de probleem jongens. Bijvoorbeeld een bed. Zij halen die uit elkaar, verhuizen die, en zetten het weer in elkaar. Tv moet van de de muur gehaald worden? Werk voor de probleem jongens. Gordijnrails verwijden? Zij dus. Zij schroeven dus alles los en weer vast. Zij verhuizen ook, maar dan alleen hele specifieke dingen die weer in elkaar gezet moeten worden zoals bijvoorbeeld een bed.

De zevende persoon
De zevende persoon heeft een niet onbelangrijke rol: zorgen voor eten en drinken. Verantwoordelijk dat alle teams wel voldoende brandstof hebben om te werken. En de praktische zaken zoals de sleutels en de communicatie. That’s it.

En dit is de ideale samenstelling van een verhuisteam. Niet 8 niet 6 mensen, maar 7 mensen. En dan zul je merken dat niemand elkaar in de weg loopt. Daarbij zal niemand vragen wat hij/zij moet doen omdat iedereen zelf wel kan bedenken wat ze moeten doen.

Works like a charm.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one