High potential

Op een weiland staat een stier met een bord erbij: “Deze stier heeft het afgelopen jaar 100 keer gedekt.” Een vrouw stapt af, wijst op het bord en zegt: “Nou Hans, da’s twee keer per week! Daar mag je best wel eens een voorbeeld aan nemen !” Hans zwijgt en stapt weer op zijn fiets.

Even later weer een stier en weer een bord: “Deze stier heeft het afgelopen HALF JAAR 100 keer gedekt. Ze stapt weer af, wijst op het bord en zegt: “Nou Hans, da’s vier keer per week! Petje af hoor voor dat beest. Daar mag je best wel eens een voorbeeld aan nemen !” Hans zwijgt, en stapt weer op zijn fiets.

Even verder weer een stier en ditmaal staat op het bord: “Deze stier heeft de afgelopen MAAND 100 keer gedekt.” De vrouw valt bijna van haar fiets en rekent Hans hijgend voor: “Da’s drie keer per dag! Besef je dat wel Hans? Wauw, neem daar toch eens een voorbeeld aan!”

Nu begint Hans er toch wel wat genoeg van te krijgen en merkt een beetje cru op: “Vraag jij eens aan die stier, of het ook 100 keer dezelfde koe was!”.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one