Inloopspreekuur dokter

Ik heb last van mijn knie. Waarschijnlijk ben ik iets te enthousiast geweest met hardlopen,  en heb dus nu een lopersknie. Althans volgens sommige hardloopsites op het internet. Na zo’n 10 a 12 kilometer hardlopen zak ik door mijn rechterknie heen. Een kort stekende pijn aan de zijkant van mijn knie, en na even wandelen is het dan weer weg. Op goed advies wil ik er een dokter naar laten kijken en vragen hoe ik hiermee om kan gaan.

Dus ik gisteren de dokter gebeld om te vragen wanneer het inloopspreekuur is. "Inloopspreekuur? Maar mijnheer, dat is al jaren niet meer zo". Heu, sinds wanneer is dat veranderd dan? "Er was zo’n massale toeloop tot het spreekuur, dat de doker tot ver in de middag ermee bezig was. Hierdoor kwamen de middagafspraken in de verdrukking." Oh, en nu dan?. "Nou, U kunt morgenochtend tussen 8 en 9 bellen om een afspraak te maken voor die middag. Het is erg druk, dus bij ingesprek moet U vooral blijven proberen." Maar dat maakt toch niet uit? Dan bel ik gewoon om 8:45 als de lijnen weer vrij zijn. "Ja, maar dat heeft niet zoveel zin, als de middag volgeboekt zit, en dat is meestal binnen 15 minuten, dan kunt U in de middag tussen 13:00 en 14:00 weer bellen voor de volgende ochtend". Maar mevrouw, kan ik dan niet gewoon voor een andere dag reserveren"? "Nee helaas, dat hebben we ook afgeschaft omdat na 1 ochtend de arts al direct voor twee weken volgeboekt stond."

*lange stilte van mijn kant*

"Mijnheer, bent U er nog?"  Jawel, ik moet dit even verwerken. Ik kom nog uit de tijd dat er een inloopspreekuur was. Ik moet alleen even naar mijn knie laten kijken, waarschijnlijk ben ik met 5 a 10 minuten weer weg. "Dat komt mooi uit, langer kan Uw afspraak ook niet duren." Dus U kunt nu niets voor mij doen, ik moet morgen vanaf 8:00 beginnen te bellen. "Jawel, en sorry voor het ongemak. Nog een prettige dag verder, en misschien tot morgen".

*einde gesprek*

Vroeger………

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

2 gedachtes over “Inloopspreekuur dokter”

  1. Zo werkt het in Maasland dus NIET. Wij kennen nog een inloopspreekuur, en een afspraak maken kan altijd voor dagen vooruit. Leve het platteland

  2. Herkenbaar. Maar met ons nieuwe zorgstelsel wordt het allemaal beter 😉

Reacties zijn gesloten.