Londen!

LONDEN – Het centrum van Londen is donderdagochtend getroffen door een serie terreuraanslagen. In minstens zes metrostations en een dubbeldekbus zijn explosieven ontploft. Volgens de eerste berichten zijn minstens twee doden en honderden gewonden gevallen. Exacte cijfers ontbreken door de chaos in de Britse hoofdstad. De Britse politie heeft verklaard dat het om een ‘grote terroristische aanval’ gaat.

Bekijk video: Modem/ Breedband
Video: Mirror

Bij de busexplosie op Tavistock Square zou een onbekend aantal doden zijn gevallen. Volgens Britse media zou een zelfmoordenaar zich hebben opgeblazen in de dubbeldekker.

Al-Qaeda

Arabische bronnen die het netwerk al-Qaeda nauwkeurig volgen, hebben tegen de Britse omroep BBC gezegd dat de explosies vermoedelijk het werk zijn van het netwerk van Osama bin Laden. Al-Qaeda was verantwoordelijk voor de aanslagen op 11 september 2001 op New York en Washington.


Chaos in centrum Londen

Volgens een politiewoordvoerder zijn een groot aantal slachtoffers gevallen bij het metrostation Aldgate Station. Scotland Yard liet weten nog geen zicht te hebben over de precieze oorzaak van de explosies op de verschillende plaatsen. Het complete metroverkeer in Londen is stilgelegd. De getroffen metrostations Aldgate, Edgware Road, King’s Cross, Old Street en Russell Square zijn ontruimd.


De getroffen metrostations Aldgate, Edgware Road, King’s Cross, Old Street en Russell Square zijn ontruimd

Beveiliging

De explosies hebben een grote verkeerschaos veroorzaakt in Londen. Verschillende delen van de binnenstad zijn hermetisch afgesloten. De Amerikaanse ambassade in Londen en Buckingham Palace zijn extra beveiligd. Daarnaast zouden eenheden van de Britse strijdkrachten op belangrijke plaatsen in de stad voor orde en veiligheid zorgen.

Scotland Yard

Volgens een Isra

2 gedachtes over “Londen!”

  1. Ach ja, volgende week zijn wij aan de beurt tijdens het proces van Mohamed B.!

Reacties zijn gesloten.