Modder uit spuitbus geeft terreinauto karakter

LONDEN – Britten die een terreinwagen rijden maar nooit een modderige landweg van dichtbij zien, hoeven dat niet meer openlijk te erkennen. Een Brits bedrijfje heeft een spuitbus met modder op de markt gebracht, zodat de ‘PC Hooft-tractoren’ eruit zien alsof de eigenaar net terug is van een weekeindje vissen of jagen.

[[image:36217.1.jpg::left:0]]Met de modderspray kunnen ze net doen alsof ze op landwegen hebben gereden, in plaats van heen en weer naar het winkelcentrum", zei bedenker Colin Dowse in de Britse krant The Guardian.
Hij bedacht de spuitbus tijdens een borrel met vrienden. "We hadden het in de kroeg over hoe mensen door de stad rijden met die enorme, smetteloze bakken en niet van plan zijn ooit in de buurt van het platteland te komen."

De modder wordt simpelweg bijeengeschraapt in Shropshire, waar Dowse’ bedrijf is gevestigd. Voordat het in de spuitbus wordt gegoten, moet de modder alleen even worden gezeefd om steentjes te verwijderen. "De mensen willen wel dat hun auto eruit ziet alsof ze hebben gecrost, maar er mogen natuurlijk geen krasjes of deuken in de lak zitten als ze de kinderen naar school brengen."

(telegraaf.nl) Toen gisteren een goede vriend van mij het over modder uit een spuitbas had, dacht ik dus eerst dat hij een grapje maakte. Niet dus…. Hoe zeggen die Amerikanen dat ook al weer? " Image is everything".

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one