Nastreven bezit maakt ongelukkig

LONDEN – Het najagen van materialistische doelen kan tot ontevredenheid leiden en psychische problemen geven. Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale zakenbank Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW).

Het rapport van James Montier, directeur en beleggingsstrateeg bij DrKW, is gepresenteerd aan investeerders en vermogensbeheerders, aldus de Britse krant Financial Times zaterdag.

Ervaringen
Er is volgens Montier bewijs volop dat het investeren in ervaringen, zoals een tocht naar de Machu Picchu in Peru, mensen gelukkiger maakt dan het najagen van bezittingen. Wel stelt hij dat aan basisbehoeften moet worden voldaan en zijn opvattingen gelden voor mensen die meer dan 25.000 dollar (22.000 euro) per jaar verdienen.

"Het betekent overigens niet dat je je spullen maar moet verkopen, hoewel daar veel voor te zeggen is", citeert de krant zaterdag de bankier.

(nu.nl)

Aha, is dat het! Ik dacht al, waarom lachen al die mensen met dikke bankrekeningen zo weinig. Ze hebben gewoon geld te veel. Misschien moet ik mijn doelen dan maar eens bijstellen. Ik hoor mijn broer nu al zeggen over Machu Picchu: "Leuk stadje daar in Peru. Wel een tering eind lopen trouwens".

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one