Nederland op de grens

Waar is toch dat vriendelijke land van vroeger gebleven, vragen veel inwoners van het moderne Nederland zich onnodig kwetsend af. Nou, wij hebben het gevonden! Het ligt helemaal tegen de Duitse grens gedrukt en er lopen acht mooie ANWB-routes doorheen. Ontdek het voor het te laat is.

Ach ja, het Nederland van vroeger, toen roken nog gezond was, toen het milieu nog niet bestond, toen scholieren nog zonder tussenkomst van de reclassering een diploma haalden, toen je de kassa van de McDrive nog kon verstaan, toen de duistere middeleeuwen nog ver achter ons lagen, toen er nog geen flitspalen waren… Dat land bestaat niet meer.

Maar we hebben een gebied gevonden dat er verdacht veel op lijkt. Helemaal tegen de Duitse grens ligt een Nederland waar het landschap en de dorpen er nog uitzien als op een oude ansichtkaart. En waar de bewoners vreemdelingen vriendelijk begroeten en kinderen van acht je niet met de dood bedreigen als ze hun zin niet krijgen. Een verademing.  (http://www.horizon-taal.nl/verhalen/gt/1.htm)

Geweldig!! Ik mag erg graag motorrijden (al doe ik het veel te weinig) en als je dan de omschrijving van deze route leest, kan ik een glimlach niet onderdrukken. Van dit soort humor hou ik!! Beetje cynisch, beetje zwart en een beetje zelfspot. šŸ™‚ Ik ga die route maar eens rijden, lijkt me leuk.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

4 gedachtes over “Nederland op de grens”

  1. ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee, ik wil mee,

  2. ik ben er een paar jaar geleden geweest en dat zal ik nooit meer vergeten. als je daar loopt heb je echt het gevoel alsof de tijd heeft stilgestaan. verbaasd kijk je naar je kleren, dat hoort een harnas te zijn of wat lompen van honderden jaren terug. Betoverend. Ik wil er dolgraag nog een keer verdwalen in de mazen van de tijd.

  3. Na het verhaal gelezen te hebben heb ik toch wel zin om er ook eens doorheen te rijden.

Reacties zijn gesloten.