Nieuw en omstreden sorry gebaar

Een nieuw sorry gebaar. Hier ben ik wel een groot voorstander van. Dit gebruik ik zelf eigenlijk ook altijd. Natuurlijk doe je niet alles foutloos in het verkeer, en vaak weet je het ook. Niet goed voorgesorteerd, te laat je navigatie goed begrepen (dat gebeurt regelmatig in mijn geval) of eenvoudigweg niet goed gekeken.

Het is niet je bedoeling maar het ging gewoon even onhandig. Ja hoor, als we gezamelijk afspreken dat dit het sorry gebaar is, dan ben ik voorstander. Dit hoeft dan misschien niet voor mensen met een BMW of Volvo te gelden, wat de gemiddelde BWM of Volvo rijder kan dan net zo goed de hele rit zijn hand ophouden. Toch? Of ben ik enige met deze ervaring.

Om terug te komen op het onderwerp. Een beetje meer begrip in het verkeer kan geen kwaad. Het moet allemaal zo gehaast tegenwoordig, en dan gaat er wel eens iets fout ja. Dus, massaal aan het nieuwe sorry-gebaar.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

2 gedachtes over “Nieuw en omstreden sorry gebaar”

  1. Dat er redelijk wat aggressie is in het verkeer, merk ik vooral tijdens mijn weekelijkse rijlessen. Een fout in het verkeer leidt al tot een middelvinger of getoeter en vaak zijn het de grotere en dikkere auto’s die zo reageren.

    Had het in de krant gelezen vanochtend en sta er zeker achter!
    Een handgebaar komt igg al vriendelijker over dan een middelvinger!

  2. Mensen hebben geen geduld. Als je rechts wordt ingehaald via de stoep omdat je enkele ritsers voor laat gaat het mij te ver.
    Dan heb ik de neiging om uit te stappen bij het eerst volgende stoplicht en even te vertellen hoe het zit, maar dan verlaag je je tot hun niveau.

Reacties zijn gesloten.