Parlement Florida keurt ‘wildwestwet’ goed

TALLAHASSEE – Inwoners in Florida mogen voortaan iedereen die hen op straat bedreigt, doodschieten. Zij hoeven niet meer eerst te proberen te vluchten. De wet die dat mogelijk maakt, is dinsdag met een overweldigende meerderheid aangenomen door het Huis van Afgevaardigden in de staat in het zuiden van de Verenigde Staten. Dat meldden Amerikaanse media.

Het recht te doden uit zelfverdediging gold tot dusver alleen voor de eigen woning, maar nu dus ook voor openbare gelegenheden. Volgens het parlement in Florida is het onzin dat mensen op straat moeten vluchten als zij worden bedreigd. Zelfs als een aanvaller zelf geen vuurwapen draagt, is hij volgens de wet vogelvrij.

Critici menen dat de maatregel wel moet leiden tot wildwesttaferelen. De Democratische minderheid in Florida vindt het schokkend dat een instituut dat pretendeert “het leven te beschermen”, op deze manier de waarde van een mensenleven naar beneden haalt. De Democraten vinden dat de wet wapenbezitters feitelijk een “vergunning om te doden” geeft.
(telegraaf.nl)

Kan het gekker, jawel het kan gekker. Voor mij is het nu echt officieel, de Amerikanen zijn nog geflipter dan de Nederlanders. Wij doen hier wel eens rare dingen, maar dit overtreft wel alles. Als criterium “bedreigd voelen”. Nou, ik kan wel een paar situaties bedenken waar in ik mij “bedreigt” voel. En dat zou mij dan de vrijwaardig geven om iemand dood te schieten. 1 ding moet ik ze wel nageven, het houd het allemaal wel lekker overzichtelijk. En een ander positief puntje, het ruimt ook wel lekker op natuurlijk.

* zucht, kees neemt nog maar eens een biertje *

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one