post 1000

Het is nu 5 jaar geleden dat de eerste post verscheen op diepstraten.net in zijn huidige vorm. Diepstraten was bedoeld als verzamelplek voor een vriendengroep. Op de website waren en zijn veel vrienden actief die de FrontPage lezen en het forum bezoeken. Op de FrontPage wisselen grappige nieuwsfeiten, gadgets, gedichten en opzienbarende stukken elkaar af. Het aantal auteurs en bezoekers heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een volwassen website.

Nu schrijven Kees, Carsten, Casper en Dennis nog steeds berichten die gelezen worden door tientallen mensen. Sommige vrienden, sommige bekenden maar ook talloze voor ons onbekende personen vinden het blijkbaar de moeite waard om even door te lezen en soms een reactie achter te laten. Dat stimuleert ons om door te gaan met het verslaan van de wereld waarin wij leven. Een mooie auto gezien, een leuke gadget op een andere site, of bijzonder nieuws gelezen? Posten! Maar ook eigen werk van Kees of Dennis word op deze manier de wereld in geslingerd. En met succes, want inmiddels mogen we trots zeggen dat we met z’n allen duizend posts hebben gemaakt.

Maar niet alleen de huidige vier hebben hun teksten, linkjes en filmpjes geplaatst. Diverse anderen hebben inmiddels afscheid genomen van het diepstraten-schrijverschap. Wij willen ook zeker hen bedanken voor alle moeite, ook dankzij jullie hebben we de website kunnen maken tot wat het nu is. Daar mogen we met z’n allen trots op zijn.

Diepstraten.net v1 (2001)

Zoals gezegd zijn een deel van de bezoekers geen vreemden voor elkaar. Toch worden onze berichten regelmatig gelezen door mensen waarvan wij het bestaan niet eens wisten. Zij hebben dus ook werkelijk geen enkel idee wie wij zijn. Om toch iets speciaals te doen ter ere van deze duizendste post willen we hier verandering in brengen. De vier huidige schrijvers stellen zich kort voor, en vertellen wat ze toch zo leuk vinden aan het schrijven op deze weblog. Wie zijn ze, wat doen ze, waar wonen ze, en wat is er meer dan het schrijven in hun leven? Je leest het hier!

Diepstraten.net v2 (2001)

Als eerste is aan het woord Kees-Jan Diepstraten. Hij heeft de website opgericht, en er zijn achternaam aan geschonken.

Kees-Jan plaatst ook schrijfwerk op zijn hyves-blog en heeft een aparte pagina waar hij sommige van zijn gedichten plaatst.

Kees-Jan steekt van wal. “In 2000 heb ik deze domeinnaam gekocht van een bedrijf uit Amerika. De eerste paar websites waren erg eenvoudig en door mijzelf in html gemaakt. Vanaf 2001 ben ik en weblog gestart met de software van pivot. De website heeft jarenlang gedraaid op een computer bij mij thuis. Tegenwoordig draait diepstraten.net op een professionele server in een datacenter. De laatste grote technische upgrade van de website betekende het begin van deze huidige vorm. Dit is de eerste post die het begin van deze 1000ste post inluidde.”

Diepstraten.net v3 (2001)

“Het is niet altijd even eenvoudig om een weblog levend te houden.” Gaat Kees-Jan verder. “In de jaren die er volgde zijn er meerdere mensen geweest die meegewerkt hebben. Er zijn mensen gekomen en gegaan. Sommige zijn een eigen weblog begonnen en anderen zijn er blijven hangen. In het begin heb ik alle techniek zelf gedaan. De laatste paar jaar maak ik dankbaar gebruik van de kennis en inzet van Carsten die alles up-to-date houd en een inmiddels een aantal designs voor diepstraten.net gemaakt heeft. Carsten, niets dan hulde hiervoor!” En Kees-Jan maakt vol trots nog een biertje open en gaat verder.

“Persoonlijk kan ik mij enorm verwonderen over de wereld en ik probeer deze verwondering te vangen in blog-posts op diepstraten.net. Hoewel het niet altijd eenvoudig is probeer ik wel het scherpst van de snede op te zoeken zonder over de grens heen te gaan. ” En hij kijkt heel even in gedachten verzonken naar zijn licht versleten toetsenbord.

“Naast een weblog is diepstraten.net later ook uitgebreid met een forum, een lanparty deel, een foto-album en zelfs een eigen wiki! We hebben het voorrecht dat er een leuke groep mensen ervoor zorgt dat we plezier hebben in wat wij doen en dan ook enthousiast gebruik maken van deze website. Er zijn op deze manier al behoorlijk wat diepstraten-forum-uitjes georganiseerd. De laatste uitbreiding is dat we ook een eigen hyves pagina hebben. Diepstraten.net is here to stay en wat ons betreft nog vele jaren!” Proost!

Diepstraten.net v4 (2002)

Ook Carsten plaatst zo nu en dan een bericht op onze website. Vooral de gadgets en grappige internet dingen deelt hij graag met ons. Maar naast poster vervult Carsten nog een belangrijke taak: hij is degene die de website beheerd. Het ontwerp van is van hem, en hij zorgt dat de boel blijft draaien.

Als we Carsten vragen wat hij nou eigenlijk doet, naast het bloggen antwoord hij: “Hoe noemen ze dat ook al weer met een stoer woord.. oja webmaster. Kees-Jan ben ik tegen gekomen op Lanparty 12, tijdens computer problemen Kees even op zijn rug getikt met de vraag of hij kon helpen. Vele intelligente woorden volgde, computer niet gefixt. Dan maar opnieuw installeren.”

Na deze mislukte computer reparatie raakte Carsten betrokken bij de diepstraten.net website. “De Lanparty site werd toentertijd gehost op heaven.xs4all.nl. Op dat adres bevond zich ook de blog (toen hete dat zo nog niet, we liepen een beetje voor op de rest) van Kees. Beetje rond geklikt, stukjes tekst van Kees, grappige plaatjes, linkjes en onder andere op het forum gekomen (was toen nog Snitz). In de jaren dat dit gedeelte van het verhaal afspeelt kregen we thuis internet, met veel gepiep en gekraak starten en daarna met een stopwatch de tijd in de gaten houden omdat je per minuut afrekende.”

Diepstraten.net v5 (2003)

Carsten studeert op dit moment Communicatie en Multimedia Design. Meer van zijn werk vind je op zijn site. Op hyves is Carsten ook aanwezig.

Carsten vervolgd over wat toen nog zijn hobby was: websites. “Op dat moment werd mijn interesse getrokken door website en webservers. Dat wou ik ook maken. Kees heeft een keertje mij in een avondje IIS (webserver beheer van Microsoft) uitgelegd en ben ik op mijn eigen PC een website gaan bouwen. Een paar Lanparty’s verder kwam de vraag van Kees om een nieuw interface ontwerp te maken voor zijn website. “Wat wil je dan precies Kees?” vroeg ik aan hem. “Iets met oranje!” was zijn antwoord. En na een paar uurtjes pixel schuiven hadden we een interface ontwerp. Nu nog in Pivot krijgen (de software aan de achterkant van de site). Dan had ik natuurlijk wel alle login gegevens nodig. Ja die van het forum zijn ook wel handig, grijns. Nu was ik dus oppermachtig, maar oppermachtig met verstand hé. Ondertussen had ik mijzelf toegang gegeven tot de blog en plaatste ik af en toe een stukje, meestal over iets wat me boeide, computers, gadgets, linkjes en eigen digitale creaties. Mooie stukjes zoals Kees en Dennis die schrijven zal je niet zo snel vinden van mij. In de jaren daarna mocht ik de website verbeteren, ook het forum en de Lanparty website kwamen aan de beurt. En tot nu toe gaat dat goed, de blog draait nu op WordPress en het forum op PHPBB. Zolang Kees zijn website heeft hoop ik dit te kunnen doen.”

Diepstraten.net v6 (2004)

Casper zit in het laatste jaar van zijn studie ICT beheerder. Je kunt hem bereiken via zijn strak gepimpte hyve.

Dan hebben we Casper nog. Op feestjes is Casper altijd een graag geziene gast, maar ook hier op internet laat hij van zich horen.
Als we Casper vragen naar zijn bijdrage aan de website antwoord hij: “Ook ik, als impulsieve schrijver, mag af en toe mijn creatieve ei kwijt op deze website. Na een jaar weinig actief geweest te zijn op de frontpage is mij toch gevraagd mijn bijdrage aan de 1000ste post te leveren.”
“Hoe ik Kees ken?” reageert hij als we hem vragen naar zijn band met de naamgever van de weblog. “Als 14jarig mannetje heb Kees, net als Carsten, leren kennen rondom een lanparty. Lanparty 16 om precies te zijn. Na de lanparty heb ik me ingeschreven op het forum van Diepstraten.net. Op dat moment stond er een forummeeting in de planning. Zo ben ik, samen met nog enkele mede forumgangers bij Kees op de Boeier, waar hij toen woonde, binnen gewandeld.” En nu dan? “Uiteindelijk, 5 jaar later, zijn we nog steeds goed bevriend met elkaar en lever ik zo nu en dan nog mijn bijdrage aan de weblog. ”
Maar Casper, vertel eens, wat schrijf jij dan zoal? “De inhoud van mijn posts was zeer variabel. De ene had de diepgang van een plasje water, de andere informatief, een grappige bijdrage of gewoon door pure frustratie gedreven.”
“Een paar honderd posts en meerdere frontpage designs verder,” sluit hij af ,”voegt Dennis zich toe aan de groep. De bezoekers aantallen groeien zichtbaar en nu, aangekomen bij post nr. 1000, is het tijd voor een feestje! Nu hoop ik jullie allemaal weer voorbij te zien komen. Op naar de volgende 1000 posts!”

Diepstraten.net v7 (2006)

Dennis schrijft nog veel meer. Zowel gedichten als verhalen. Soms vrolijk en lief, soms droevig en naargeestig. Maar dat houd hij vaak voor zichzelf. Toch benieuwd? Kijk eens op zijn hyves. Moet je wel eerst vriendje worden 😉

De nieuwste blogger is Dennis Hunink. Toen Kees-Jan hem ooit vroeg om als gastblogger te komen schrijven vond hij dit een hele eer. “Ik werd door Casper, een vriend van mij, gevraagd of hij me voor mocht stellen aan iemand. Die iemand was onder de indruk geraakt van wat stukken die ik geschreven had op een eigen weblog. Die iemand bleek Kees-Jan te zijn.” Waarom hij het schrijven hier zo leuk vind? “Schrijven op zich heeft mij altijd al getrokken. Ik begon ooit met schrijven omdat het afleiding en ontspanning brengt. Inmiddels schrijf ik ook gewoon voor de lol, hoeft het lang niet altijd bloedserieus te zijn. Ik kom vaak dingen tegen waarvan ik zou willen dat meer mensen het lazen. Om dat dan via diepstraten.net wereldkundig te maken is leuk. Maar ook het ontvangen van reacties op eigen werk geeft veel voldoening.” Dennis is opgegroeid in dezelfde streek als de andere posters. Toch komen zijn berichten tegenwoordig via een Tilburgse internetverbinding het net op. “Anderhalf jaar geleden besloot ik om de Lerarenopleiding Aardrijkskunde te gaan volgen. Rotterdam had ik wel gezien, dus besloot ik in Tilburg te gaan studeren. Na een tijdje op en neer reizen ben ik er maar gaan wonen. Maar wees gerust, mijn rollende ‘r’ is nog steeds geen zachte ‘g’ geworden hoor.”

Diepstraten.net v8 (2007)

Om de jongens echt te leren kennen via een stukje tekst is en blijft lastig. En voor met name Kees en Dennis geld dat ze veel meer schrijven dan via diepstraten.net op internet beland.

Wil je meer weten van Carsten, Casper, Kees en Dennis? Bezoek dan hun Hyves, of stuur ze eens een mailtje. Dat vinden ze leuk!

Via deze weg willen we alle bezoekers bedanken voor al hun aandacht, reacties en steun. Wij hopen dat er in de toekomst alleen nog maar meer bezoekers, reacties en posts zullen komen en kijken uit naar de volgende duizend.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

6 gedachtes over “post 1000”

 1. Mannen: Niets dan lof en mijn verpletterende dank voor jullie inzet. Hulde, Hulde!

  Dat er nog maar vele mogen volgen in de jaren die komen.

 2. Flinke lap teskt 😉 Mooi stukje mannen! en natuurlijk allemaal gefeliciteerd, ga zo door! op naar de 2000

 3. Iedereen, posters, ex-posters, lezers en reaguurders bedankt. Ik hoop dat we nog lang zo door kunnen gaan, en roep ook vooral alle lezers (zeker de voor ons onbekende) op om eens wat reacties te laten horen. Want laten we eerlijk zijn, het is leuk om te weten voor wie je schrijft!

 4. 1000 posts…
  Tijd voor een groot feest Kees!!!
  Datum:? Locatie:? Tijd:? a.u.b.

 5. Misschien zijn wij familie.

  Mijn vader kees diepstraten
  kwam van oostend.

Reacties zijn gesloten.