PROBLEEM 1 De koe in de wei

Ik ben een boek (ISBN: 905637429x) aan het lezen met 101 problemen. De oplossingen liggen niet altijd voor de hand. Om een beeld te geven hierbij een probleem. Weet iemand de oplossing?

Boer Wei is bezorgd over zijn bekroonde koe, Madelief. Hij is zelfs zo bezorgd dat hij, wanneer zijn melkknecht tegen hem zegt dat Madelief blij in de wei staat te grazen, zegt dat hij het zeker wilt weten. Hij wil niet alleen maar voor 99 procent het idee hebben dat Madelief veilig is, hij wil kunnen zeggen dat hij weet dat alles goed is met Madelief.
Boer Wei gaat naar de wei en terwijl hij bij het hek staat ziet hij in de verte, achter een paar bomen, een wit-met-zwarte gestalte die hij herkend als zijn favoriete koe. Hij gaat terug naar de melkknecht en zegt zijn vriend dat hij weet dat Madelief in de wei staat.
Maar weet boer Wei dat op dat moment wel zeker?
De melkknecht zegt dat ook hij eens even zal kijken en gaat de wei in. Daar treft hij Madelief aan; zij doet een dutje in een kuil, achter een struik, op een plek die je vanaf het hek helemaal niet kan kunt zien. Hij ontdekt ook een groot stuk wit-met-zwart papier dat in een boom is blijven steken.

Madelief is in de wei, zoals boer Wei dacht. Maar had hij gelijk met te zeggen dat hij dat wist?

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “PROBLEEM 1 De koe in de wei”

  1. De boer had gelijk want de koe stond inderdaad in de wei ookal had hij een stuk papier gezien.

    (Trouwens Kees, weet je zeker dat je je bier consumptie niet iets moet minderen? Als je boer al als bier gaat schrijven?)

Reacties zijn gesloten.