School is stom!

Heren en dames studenten, pak nog een biertje, zet een fles rose koud, haal een leuk blond mokkel op in de stad en schop haar na de daad weer buiten, gooi die frietpan aan. Zet de radio te hard, plak anti-alles pamfletten en demonstreer tegen alles wat de dienst uit maakt. Studenten moeten lui en tegendraads zijn. Al die mooie cijfers op school, je opleiding binnen vier jaar afmaken en ‘leuke’ hobby’s als golf of roeien gaan dit land kapot maken. En dat is Geen Stijl met mij eens.

We moeten terug naar een zesjes cultuur, studenten horen boos te zijn op hun ouders en zich af te zetten tegen alles wat aan de orde van de dag is, anders gaat onze economie stuk. En daar hebben al die meneren-experts groot gelijk in! Er zijn heel erg veel theorie uit de economie en geografie, maar 1 dingen hebben ze gemeen: je hebt innovatie nodig om vooruit te komen. De meeste grote uitvinders hadden niks op met wat ‘normaal’ werd genoemd en waren zo instaat nieuwe ideeën te creëren. De hippies van een paar decenia geleden hebben wel gezorgd voor het huidige economische en kennis klimaat binnen Nederland. Iemand onlangs nog hippies in het park zien liggen met een gitaar, of een loslopende student mijmerend aan de waterkant gezien? Nee he?! Al die brave burgers die zich voorbereiden op een huis-tuin en keukenleven en voor het gemakt even de ‘ik ben student dus krijg het allemaal, ik weet het beter’ tijd. Daar gaan we aan kapot.

Dames en heren, ik trek nog een biertje open. Vergeet dat tentamen, we hebben nog herkansingen. Ik mail mijn docenten dat ze dom zijn, lees mijn mentor de les en ga heerlijk niks doen. Dan komt mijn geniale ingeving vanzelf. Proost.

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.

2 gedachtes over “School is stom!”

Reacties zijn gesloten.