schudden voor het stof

Wat doe je als je baas niet naar je wil luisteren? Of jij niet naar je baas wilt luisteren? Juist, je sluit hem op! Ik probeer dit nieuws toch even op mij in te laten werken. Laatst las ik dat we aan het afglijden zijn naar een bananen republiek. Ik dacht, welnee, nederland is toch een ontwikkeld land.

Maar als je het nieuws van de laatste tijd in de gaten houd, dan fronzen mijn wenkbrouwen toch steeds vaker. Onrust onder studenten waarbij de politie moet ingrijpen, handelingen die de privacy schenden, of mensen die zich afvragen hoe het nu staat met het internet. En een hoofdredacteur van Quote die beschoten wordt.

Ik krijg nu toch wel het idee dat er overal steeds meer ruzie en onrust ontstaat. Nu ben ik niet iemand die met bloemetjes overal rust en vrede predikt. Ik vind dat je met beetje herrie houd de boel (lekker) levendig houd. Door te schudden dwarrelt het stof weer eens op, da’s goed om te zien of alles nog naar wens gaat. Alleen dan moet je denk ik wel op een gegeven moment stoppen met schudden, anders wordt je zo misselijk. En dat was volgens mij niet echt de bedoeling. Maar in een bananen republiek misschien wel….

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “schudden voor het stof”

  1. Blij dat ik niet de enige ben die zich zorgen maakt over ons “vrije” landje… Als je meer dingen vindt die hier mee te maken hebben, hoor/zie ik het graag.

Reacties zijn gesloten.