‘Verras me maar’

SMS Kees naar vrouw: Ik weet natuurlijk niet of je plannen voor vanavond hebt, maar technisch gezien is het mogelijk om samen bij mij film te kijken. K.

SMS terug van vrouw: Avond lijkt me een goed plan. Verras me maar qua activiteit!

SMS Kees naar vrouw: Voorkeur voor een tijd?

SMS terug van vrouw: Uurtje of 8.

Ok en toen schoot ik gisteren dus in de paniek. ‘Verras me maar!’ Dat is ongeveer net zoiets als: ‘Doe eens spontaan’. Ja, dan sta je daar met je goede gedrag. Een activiteit vanaf zondagavond 20:00, succes! Er vallen dan nogal wat mogelijkheden af.

Als het even kan is het natuurlijk erg leuk en gezellig als je met elkaar kunt praten, dus een bioscoop valt af. En een film is een wel erg voor de hand liggende keuze. Na achten, dus een diner zit er ook niet in. Hmmm… een wandeling over het strand. Leuk dat wel, maar niet echt een winnaar qua originaliteit. Een café opzoeken kan, maar op zondagavond?

Samen op de motor en dan de zonsondergang tegemoet rijden. Ook leuk, maar dat kan altijd nog. Ahhhh… stress. Het Omniversum in Den Haag? Ja, maar dat is weer te film-achtig. De kunst-hal in Rotterdam? Shit geen opening op zondag avond, denk, denk, denk. Oplossingen Kees, denk in oplossingen.

Madurodam in Den Haag. Ja, dat is het! Dan kun je ergens over praten en met elkaar praten. Het is leuk, je kunt je ervaringen uitwisselen over de gebouwen en dingen die je ziet. En, ja ja, in de maand augustus is er een multimedia, laser en licht show om 22:00. KIJK! Dat is mooi. Beginnen we als het nog licht is, lopen we rustig de route, praten wat, gaan we samen de zonsondergang in en als toetje nog de licht-geluid-laser show.

Aldus geschiedde en we stonden op zondagavond in madurodam. Het grootste verschil van madurodam nu met een paar jaar geleden is dat commercie heeft toegeslagen. Nog net niet op ieder gebouw, maar wel op heel veel gebouwen is er reclame te vinden van Nederlandse bedrijven. Maar ja, dat is natuurlijk wel een afspiegeling van de werkelijkheid. En daar draait het om in madurodam. De gebouwen, kerken en fabrieken zijn allemaal erg mooi om te zien. Het enige wat eigenlijk niet klopte was de rijksweg. De auto’s reden namelijk.

Die multimedia show is leuk. Iedereen krijgt een radiootje waar de muziek op uitgezonden wordt die bij de show hoort. Briljant! Dus geen geluidsoverlast en iedereen heeft goed geluid. De lasershow was leuk en het blijft mooi om naar te kijken. Madurodam is leuk en het was voor ons beiden al weer een paar jaar geleden. Voor de kijkers thuis, het is bevallen en ik heb punten gescoord.

Er is nu één nadeel, de volgende keer verwacht ze natuurlijk weer iets verrassends. Misschien heb ik het mij zoals gewoonlijk het weer eens moeilijk gemaakt. Sommige dingen leer ik ook nooit.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one