Vouwpakketten voor baby’s

Kennissen van ons zijn kortgeleden ouders geworden en ineens draait de hele wereld om deze jonge spruit. Zoals het de Nederlandse traditie betaamd ga je op kraamvisite en neem je een cadeautje voor de kleine wolk mee. Een stuk kleding is altijd welkom. De kleine groeit als kool en wisselt nogal eens per dag van kleding. Dit laatste is natuurlijk het gevolg van het onderontwikkelde uitlaatsysteem van het kleine wonder. Tijdens het winkelen liepen we tegen een baby-gear-winkel aan. Een hip ingerichte winkel met slechts enkele kledingrekken en een kleine stellage met rammelaars. Niet echt een overdaad aan keuze voor ons als welwillende consumenten maar waarschijnlijk zit er genoeg marge op de tentoongestelde producten.

Nadat we de maat van de nieuwe wereldburger gegokt hadden, is onze keuze op een leuk babypakje gevallen. Nou ja babypakje, het had meer weg van een vouwpakket. Misschien moet ik dat even toelichten voor de mensen die nog niet regelmatig met klein geweld in aanraking gekomen zijn. Een baby schijnt enorm flexibel te zijn, tot het moment dat je de kleine wil gaan aankleden. Dan is het over met de flexibiliteit. Het aantrekken van een eenvoudig shirtje of broek wordt vervolgens een ware worsteling. En natuurlijk bestaan daar oplossingen voor. Deze laat zich het best omschrijven als kleding in de vorm van een vouwpakket. Op het eerste gezicht lijkt het een leuk broekpakje maar als je beter kijkt, zitten de drukknopjes op een wel heel bijzondere plek. Uit- en aankleden gaat dan ook op een totaal andere manier dan je gewend bent. Met grote verbazing hebben wij gekeken naar het stuk kleding dat zeer waarschijnlijk ontworpen is door een professionele origami-expert die tevens hogere wiskunde gestudeerd heeft. Het nadeel is dat jij ook hogere wiskunde gestudeerd moet hebben om erachter te komen hoe je het babypakje om je kind heen moet vouwen. Uit- en aankleden maar dan modern dus.

Nadat we de kleding-unit afgerekend hadden, ook in de aanbieding is kinderkleding trouwens onbetaalbaar maar dat is een ander verhaal, zijn we een dag later op kraamvisite geweest. Daar hebben we de uitleg gekregen waarom dit soort kleding zó vérschrikkelijk hándig is. Wij hebben instemmend geknikt en net gedaan of we het allemaal begrepen. Nadat de beschuit met muisjes verorbert was hebben we de trotse ouders intens gelukkig achtergelaten. Tijdens het lopen naar de auto keken we elkaar aan en vrijwel tegelijk spraken we uit: ‘Hele Andere Wereld…”

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one