Vrouwen moeten niet zo snel zeuren

AMSTERDAM – Vrouwen bezoeken de huisarts vaker dan mannen. Ze zeuren te snel, vindt dertien procent van de Nederlandse mannen en twintig procent van de vrouwen. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het tijdschrift Gezondheid.

Bijna twintig procent van de mannen en bijna dertig van de vrouwen vindt dat vrouwen hun klachten eerst moeten aanzien in plaats van direct naar de huisarts te stappen. Het zijn cijfers die Minister Hoogervorst van Volksgezondheid als muziek in de oren moeten klinken. In zijn op Prinsjesdag gepresenteerde beleidsagenda 2005 pleit hij voor meer verantwoordelijkheid van de burger, inclusief ‘een gepast gebruik van de zorg’.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim een kwart van alle vrouwen het logisch vindt dat zij vaker naar de huisarts gaan. De reden: ‘vrouwen hebben het veel drukker dan mannen’. Van de mannen onderschrijft iets meer dan tien procent die stelling. Zes procent van de mannen vindt juist dat vrouwen het minder druk hebben en daardoor meer tijd hebben om te zeuren. Drie procent van de vrouwen deelt die mening.

(telegraaf.nl)

Ik zeg niets… ik zeg helemaal niets…..

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “Vrouwen moeten niet zo snel zeuren”

  1. Heel wijs dat jij niets zegt.

    Ik zou als ik jou was ook nog maar heel lang heeeeeel stil blijven.

Reacties zijn gesloten.