Wanneer ben je gezond?

Gezondheid meten

Gezondheid kan op geen enkele manier gemeten worden. De geneeskunde kan alleen afgaan op de testen die thans ter beschikking staan. Het uithoudingsvermogen van een mens kan wel getest worden, dit kan vaak op een sportschool of fitnesscentrum. Het uithoudingsvermogen bepaalt in grote mate uw fitheidniveau. In combinatie met een aantal andere metingen vormen deze gegevens een betrouwbaar beeld van uw actuele fysieke gezondheid.

Gezondheid en energie

Een mens met een goede gezondheid heeft ook veel energie.

Echte gezondheid is de toestand waarbij het lichaam en de geest een enorme reservecapaciteit hebben van energie (men is lichamelijk en geestelijk niet snel moe) waardoor het immuunsysteem de weefsels in een topconditie verkeren.

Gezondheid is niet enkel het ontbreken van klachten of symptomen, maar het proces dat door voortdurende conditionering resulteert in een veel aan vitale energie.

Reserves

Zolang we voldoende reserves hebben, voelen we ons goed. Sommige mensen zeggen dat ze gezond zijn, maar ze weten het niet omdat ze nooit enige lichamelijk prestatie leveren, of weten niet hoe je het moet weten. Bent u nog betrekkelijk jong en kunt nog niet eens 10 minuten hart lopen dan is uw reservecapaciteit slechts gering. Of als je een keer ziek wordt bijvoorbeeld griep en je echt gezond bent, dus een goed immuunsysteem hebt, ben je snel weer beter, maar als dat niet zo is heb je kans dat je daarna blijft sukkelen en niet meer of niet snel de oude wordt .

Gezondheid is:

* Balans en harmonie in jezelf: een samenspel van lichaam en geest.

* In balans en harmonie leven met je omgeving je gezin, relaties, de natuur.

* Wanneer lichaam en geest in balans zijn, ben je gezond.

* Wanneer de harmonie verbroken is, ben je ziek.

* Weten dat de manier waarop jij met je lichaam omgaat en je traint invloed heeft op je gezondheid.

* De juiste gedachten hebben en een plan maken om een grootse droom stap voor stap te realiseren.

* Je lichaam sterk en energiek maken, zodat je er alleen maar comfort en genot van ondervindt.

* Dit geeft discipline en doorzettingsvermogen nodig om je geest te blijven sturen. Het plan dat je hebt, zal je droom realiseren.

* Als je met bacteri

3 gedachtes over “Wanneer ben je gezond?”

  1. wanneer ben je gezond? in ieder geval niet na sport & spel 🙁

Reacties zijn gesloten.