Wat is sneller dan een Ferrari: een Yamaha FJR1300, een fles Champagne en een aanhangwagen!


Wat is sneller dan een Ferrari: een Yamaha FJR1300, een fles Champagne en een aanhangwagen!

Een nieuw record voor Sidecar en aanhangwagenbouwer “Watsonian Squire”. De Britse firma vestigt een nieuw wereldrecord en toonde aan dat een motor met een aanhangwagen sneller kan zijn dan een Ferrari!

 

Tijdens ‘routinetests’ op het testterrein in ‘Bruntingthorpe Proving Ground’, Leicester, behaalde testrijder Alan Collins met zijn FJR 1300 en Quire 21 aanhangwagen een topsnelheid van 223,84 km/u. Met die snelheid verbrak Watsonian Squire het vorige record – eveneens door hen gevestigd en op een snelheid van 223,2 km/u afgeklokt – met een fractie.

De FJR 1300 haalde de 100 km/u in niet minder dan 4,1 seconde… Dat is sneller dan een Ferrari.
In de aanhangwagen lag een 3 liter fles champagne, die intact uit de aanhangwagen werd gehaald na de test en zorgde voor extra feestplezier. Watsonian Squire zal het 0-100 km/u record doorgeven aan het Guiness World Records boek, maar liet al weten door te gaan tot de 240 km/u grens.

Los van de verpletterende cijfers – ahum – toont de test vooral aan dat de trailers stabiel blijven bij zelfs hoge snelheden en weinig invloed hebben op acceleratie van de motorfiets… Allen daarheen?

Bron: motor.europe.com