Wereldreiziger

Tentamenweek, het zijn altijd drukke weken, met veel leeswerk en uren lang schrijven. Tussen al dat leeswerk zitten soms hele mooie stukken. Eerder heb ik mij al verbaasd over een boek van Joris Luyendijk – Een tipje van de sluier, wat mij betreft verplichte kost voor elke Nederlander die de Islamitische migraten binnen ons land wil begrijpen. Maar om een boekverslag te gaan schrijven lijkt mij niet echt de bedoeling. Wel wil ik een ander stukje met jullie delen. Cultuurgeografie, waarvoor ik ook het boek van Joris heb gelezen, geeft ons inzicht in de culturen van anderen. Ik kan daar nog veel bla bla aan toevoegen, but let’s get on with it! Het volgende stukje is geschreven in 1827 door F.R. de Chateaubriand en omschrijft naar mijn idee op een geniale manier de vorming van jou, van mij en elke andere wereldburger.

Elk mens draagt een wereld in zich, bestaande uit alles wat hij gezien en waar hij van gehouden heeft en waar hij voortdurend terugkeert, zelfs als hij een vreemde wereld doorkruist of er schijnt te wonen.

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.