Zij die gaan wandelen groeten u

Het is zover, ik ben een weekje off-line en ben te vinden in Nijmegen en omstreken. De laatste lopers-update is dat we het uiteindelijk met zijn tweeen gaan lopen. De rest heeft om een of andere reden afgehaakt. Hebben we genoeg getraind? Nee, dat niet. Als het gniet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Qua weer staat er regen op het programma. De regenjas gaat in ieder geval mee en het is gelukkig niet zo warm als vorig jaar. Mijn rugzak heeft een regenhoes dus die kan ertegen. Eerlijk gezegd weet ik helemaal niet wat we daar allemaal kunnen verwachten. Ja, het is ver en lang. Nee, we hebben eigenlijk niet genoeg getraind. We hebben ook helemaal geen idee hoe het is om meerdere dagen achter elkaar 50km te lopen. Ze zeggen wel eens dat het leven pas echt leuk wordt als je van tijd tot tijd je grenzen verlegd. En zonder twijfel gaan we onze grenzen verleggen alleen weet ik niet of we dat op dat moment ook leuk zullen gaan vinden.

Onze stoere praat gaat dus werkelijkheid worden. We moeten nu onze woorden hard gaan maken. De groep is uiteindelijk geslonken van zes man naar twee man, maar die twee moeten het nog wel 'even' doen natuurlijk.

Aan de andere kant van het verhaal, dit is natuurlijk wel leuk vertelvoer. "Ja kinderen, toen opa nog jong was… heeft hij samen met een maat van hem de Nijmeegse 4daagse gelopen. Nu zullen jullie zeggen, dat hebben er wel meer gedaan. Dat klopt ja, maar opa heeft het volbracht met nauwelijks voorbereiding. En dan is de Nijmeegse 4daagse erg lang kan ik wel zeggen… vier dagen achtereen 10 uur lopen dat is lang. En hij heeft afgezien, nou, nou nou….."

De rest kun je zelf wel invullen natuurlijk. Zij die gaan wandelen groeten u.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

2 gedachtes over “Zij die gaan wandelen groeten u”

  1. Gister en vandaag met Kees aan de telefoon gezeten.

    -Eerste dag, eerste 35km gaan goed, daarna schiet het in de benen, maar niet heel zwaar.

    -Tweede dag, eerste 35 km gaan goed, daarna schiet het in de benen, Het is heel heet, Kees heeft best wat last van zijn benen. Wouter voelt het ook goed en de laatste 10km gaan op de automatische piloot. Zwaar zat.

    De derde dag is de “heuvelen loop” en hopelijk is hij niet zo zwaar als er gezegd wordt anders vrees ik dat ze het op hun tandvlees moeten halen. (Aangezien afvallen geen optie is op hun lijst…)

    Ik hou jullie op de hoogte!

Reacties zijn gesloten.