1 maart: Nationale Complimentendag

Het is vandaag de Nationale Complimentendag. Een goed initiatief vind ik. We geven elkaar te weinig complimenten. Als ik zo om mij heen kijk, dan hoor ik vaak wat anderen (of ik) niet goed doen. Horen wat je WEL goed doet, wordt maar weinig gezegd. Misschien ligt dat wel aan het feit dat wij Nederlanders zijn, "Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" en dus daar helemaal niet goed mee kunnen omgaan.

Kijk, het hoeft ook niet zoals de Amerikanen. Dat is weer niet oprecht. Soms heb ik het idee dat zo ongeveer alles plastic is aan de andere kant van de oceaan. Dat is weer te ver de andere kant doorgeslagen. Gewoon zeggen als iemand iets goed gedaan heeft, dat is toch niet zo moeilijk?

Hierbij dus, mijn complimenten aan iedereen! Voor iedereen om verschillende redenen natuurlijk, maar dat wordt allemaal iets te persoonlijk. Ik spreek de meeste vanavond wel in de kroeg en dan kunnen we het onder het genot van een biertje dit onderwerp op het gemak eens doorpraten.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

2 gedachtes over “1 maart: Nationale Complimentendag”

Reacties zijn gesloten.