De Schreeuw

Het nieuwste product uit de subsidiepot voor 'kunst met een doel' heet De Schreeuw. Voor Theo van Gogh, tegen belemmering van vrijheid van meningsuiting. Het idee is leuk, het beeld nog enigszins herkenbaar maar het effect valt te betwijfelen. En dat voor een luttele € 75.000,- . Daar kan meneer Henneman wel weer een tijdje mee vooruit. Dan is er nog een potje belastinggeld opengetrokken voor de plechtigheid rondom de onthulling.

En er zal nog heel wat geld tegenaan gaan om het toekomstige vandalisme tegen te gaan, te betalen door de gemeenste Amsterdam (lees: de belastingbetalende inwoners van 020). En dat allemaal omdat meneer Mohammed Bouyeri te laf was om gewoon iemand zijn mening te laten roepen en daar met woorden op te reageren. Nee, volgens meneer (die trouwens een dubbele nationaliteit bezit, Geert, inkoppertje) Bouyeri moet iedereen die iets extreem antimoslims verkondigd en de grenzen van de vrijheid van meningsuiting opzoekt dood. En snel een beetje! In navolging van meneer van der Graaf nam hij het heft in eigen handen en speelde voor eigen rechter.

Gelukkig is zijn straf niet door één persoon bepaalt, en mag meneer levenslang ( € 185,- per dag, word ingehouden op onze loonstrook ) tv kijken. En zelfs nog een paar jaar in gezelschap van zijn vriendjes van de Hofstadgroep. Oftewel, heren en dames BN'ers, pas op uw woorden. Dat scheelt mij maandelijks een heleboel geld. Want word u niet omgelegd door een doorgedraaide moslimterrorist (lees: martelaar die hoopt een heleboel maagden te krijgen van Allah) dan is het wel door een vent die bloemetjes en nertsen iets te serieus neemt. En laten we even eerlijk zijn, daar schiet niemand iets mee op. Ik zou zeggen: Hans Teeuwen, kom maar speechen!

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.