AANSLAG MOSKEE MAASSLUIS!

AMSTERDAM – De maatschappelijke onrust na de moord op Theo van Gogh uitte zich in het weekeinde onder meer in aanslagen op een moskee. Ook werd bekend dat de twee in het Haagse Laakkwartier opgepakte terreurverdachten plannen hadden om Tweede-Kamerleden Wilders en Hirsi Ali te vermoorden. De politieke discussie leek een nieuwe richting in te slaan. Zo wil minister Donner (Justitie) kijken of bestaande wetgeving om ‘smalende godslastering’ aan te pakken, niet vaker kan worden gebruikt.

De grootste schade door brandstichtingen ontstond in een moskee in Helden, die zaterdagavond in vlammen opging. Zaterdagnacht probeerden onbekenden een moskee in Maassluis in brand te steken.

Premier Balkenende bezocht gisterochtend de Fatih-moskee in Eindhoven. Hij riep de moskeebezoekers op vooral in gesprek te blijven met alle bevolkingsgroepen in Nederland.

In een terugblik op de onrustige dagen na de moord op Theo van Gogh had de premier een dag eerder de Nederlanders opgeroepen tot een verantwoord omgaan met de vrijheid van meningsuiting. Zijn partijgenoot minister Donner van Justitie wees erop dat de wetgeving de mogelijkheid biedt ‘smalende godslastering’ aan te pakken. Hij wil dat er een einde komt aan het op grove wijze beledigen van de diepste overtuiging van mensen.

Minister Verdonk van Integratie reageerde gisteren op de woorden van Donner. Zij vindt dat het geringere incasseringsvermogen van de moslimgemeenschap er niet toe mag leiden dat het incasseringsniveau van de Nederlandse samenleving omlaag gaat.

Ook D66 en de LPF zijn het oneens met Donner.

(ANP)

Frits Spits: Balkenende: ‘Wie kan er naar Helden

*** Oooh ja; In Maassluis werd er ook nog een buitenlander in de heup getrapt en liep verwondingen op, terwijl de aanvaller de Hitlergroet bracht en racistische taal uitsloeg! ***

5 gedachtes over “AANSLAG MOSKEE MAASSLUIS!”

  1. de avond van zaterdag op zondag was er in maassluis DJ paul, dus veel skinheads onder invloed van drugs….een vriend van me is er geweest…Ze stond keihard te dealen bij de wc…..ik had niks anders verwacht van deze hersenloze meelopers

  2. Alsof bijna iedere kale bij hardcore feesten een skinhead zoals jij bedoelt. Heb lang in de hardcore scene gezeten. Zelf ook kaal geweest, maar gabbers zijn niet per definitie skinhead !

  3. Casper schreef:”veel skinheads onder invloed van drugs” Ik zeg niet dat iedereen een skinhead is…natuurlijk niet! Alleen je kon het wel verwachten

Reacties zijn gesloten.