Belastingdruk

Ik vind het geen probleem om belasting te betalen. Wel vind ik de belastingdruk aan de hoge kant voor mijn onderneming. Het remt mij als ondernemer dat ik zoveel van onze hardverdiende omzet moet afdragen. En het is wrang dat dit geld vervolgens verkwistend wordt uitgegeven door dezelfde overheid. Aan onze regering heb ik slechts 1 verzoek: Zouden jullie alstublieft niet meer geld willen uitgeven dan dat er binnenkomt.

Wij hebben onze regering gekozen om zorg te dragen voor de algemene voorzieningen waar iedereen van kan profiteren. Er komt genoeg geld binnen, het verdelen van dit geld is waar het mis gaat. Dus graag meer geld naar zaken die maatschappelijke waarde hebben en minder geld naar externe adviseurs, stuurgroepen, ICT projecten, wachtgeld regelingen, vergaderingen, ongecontroleerde semi-overheid, noord-zuidlijnen, banken en vlinderreisjes.

Als je aan iets meer geld wilt uitgeven, dan zul je tevens moeten besluiten waar je minder geld aan uit geeft. Dit tweede wordt nog wel eens over het hoofd gezien.

  • Tip 1: Huur professionele inkopers uit het bedrijfsleven in om uw inkoop te doen. En wees verbaast hoeveel u al die jaren teveel betaald hebt.
  • Tip 2: Ga dat doen wat nodig is en stop met alles waar de maatschappij niet op zit te wachten. Als je dit verschil niet weet te bepalen dan zit je niet op de juiste plek.
  • Tip 3: Stop met subsidies. Mensen moeten leren hun eigen broek op te houden. U zult verbaast staan van de plotselinge creativiteit die ineens ontstaat.

Laten we samen gaan creëren in plaats van consumeren en op die manier de wereld een beetje mooier achter laten dan we die hebben aangetroffen. Alvast bedankt namens uw eigen kinderen aan wie u de opgebouwde schuld anders achter laat.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one