Een kapsalon met garantie

Het bestaat in Rotterdam: Een kapsalon met garantie. Nee, ik heb het niet over de plaats waar je je haar kan laten knippen maar over een gerecht . Een kleine toelichting voor de niet-Rotterdammers onder ons: Een kapsalon is een über-efficiënte en smakelijke caloriebom die je niet te vaak moet eten als je obesitas een beetje serieus neemt. De beste kapsalon eet je op dit moment natuurlijk bij Jaffa, maar op steeds meer plekken in Rotterdam wordt een kapsalon gemaakt die uitstekend smaakt.

Kort geleden was ik iets aan de late kant thuis en had geen zin om te koken. En om nu weer bij dezelfde snackbar langs te gaan zou wat gênant zijn. “Goedenavond Kees-Jan, de gebruikelijke keuze?” Dat waren niet de woorden waar ik die avond op zat te wachten. Al fietsend ging ik op weg ging naar mijn plan-b: de plaatselijke snackkar. Deze is soms in bedrijf en soms niet. Ondanks verwoede pogingen van mijn kant heb ik nog steeds geen logica in zijn openingsschema kunnen vinden. Het bleek dat de snackkar vandaag niet in bedrijf was en dus ging plan-b ook niet door. Niet leuk. Op zoek naar een alternatief was het enige mij nog restte.

Al fietsend over de middellandstraat zag ik in een zijstraat een kleine dönner zaak. In het verleden was deze zaak mij al eerder opgevallen. Nadat mijn fiets en slot de tegenovergelegen lantarenpaal innig hadden omarmd, ging ik het smalle zaakje binnen. Een vrolijke man met een forse baard was aan het werk. Met een enkele zwierige beweging gleden de verse frietjes in een gereedstaand bakje.

Er waren nog twee klanten voor mij dus ik had de tijd om de menukaart te bekijken. In het verleden had ik wel eens een kleine kapsalon besteld maar dat blijkt in de praktijk niet meer dan een voorgerecht te zijn. Vandaag had ik meer honger dan dat. Toen ik aan de beurt was bestelde ik een grote kapsalon en ja, de hele unit met alles erop en eraan.

Hij ging aan de slag en nadat alles in gang gezet was keerde hij om en begon te vertellen dat hij kort geleden op TV was geweest. De dönner-zaken in Rotterdam waren negatief in het nieuws gekomen. Er was een onderzoek uitgevoerd waaruit zou blijken dat in de dönner de ‘poep-bacterie’ zou zitten. Na de publicatie van dat onderzoek liep de kandizie in de dönner zaken zienderogen terug.

De eigenaren zijn begonnen te vechten als leeuwen. Ze deden het verhaal als onwaar af en leverden nog betere kwaliteit dan ze al deden. Een journalist was nieuwsgierig en ging op onderzoek uit. Hij ontdekte dat het onderzoek gesponsord bleek te zijn door McDonald. Vrijwel alle McDonald zaken hebben te maken met teruglopende klandizie. Natuurlijk heeft dat niets te maken met het feit dat je een hamburger meer dan 14 jaar kunt bewaren of dat steeds meer mensen nu op de hoogte zijn hoe kipnuggets gemaakt worden. En ook niet dat een dönner kebab nu eenmaal smakelijker, gezonder en goedkoper is dan bijvoorbeeld een broodje hamburger van de McDonalds, maar dat terzijde.

Het bleek dat McDonalds € 750.000 betaald heeft om het onderzoek uit te laten voeren. Maak dan gewoon betere producten in plaats van deze actie denk ik dan. Tijdens het wachten kreeg ik een tablet in mijn handen gedrukt met een youtube filmpje waarop het betreffende nieuwsitem te zien was. Deze man was dus inderdaad op TV geweest.

Mijn kapsalon was ondertussen klaar en hij vertelde dat ik garantie op deze kapsalon kreeg. Ik knipperde een seconde met mijn ogen. ‘Garantie op mijn kapsalon’, yeah, right. Hij vervolgde: “Als het niet naar mijn zin is, of het smaakte niet perfect dan krijg je je geld terug.” Hij meende het echt serieus. Met een glimlach nam ik mijn eten aan en ik beloofde hem dat ik het resultaat zou laten weten.

Ja, dit was echt de beste kapsalon die ik tot nu toe in mijn leven gegeten heb. Dit was een kapsalon zoals een kapsalon hoort te zijn. Ondanks dat deze ondernemer op een oneerlijke manier dwars gezeten is, is hij niet bij de pakken neer gaan zitten. Hij is het daardoor juist beter gaan doen en ik kwam tot de conclusie dat het resultaat van McDonalds exact het tegenover gestelde geworden is, dan wat beoogd was. En terecht. Mocht je in de buurt zijn, ik kan je de kapsalon van eethuis El-Avive van harte aanbevelen. Je krijgt er garantie bij.

 

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

4 gedachtes over “Een kapsalon met garantie”

  1. Net geweest bij El Avive, super vriendelijke man! Vond de kapsalon wel een beetje zompig. Verder goed vlees (kip) en verse groentes! 8/10
    En als je een keer de beste turkse pizza wilt eten, dan moet je naar Bakkerij Nasip op de Vlietlaan in Kralingen/Crooswijk!

Reacties zijn gesloten.