City-Pier-City loop Den Haag (1/2 marathon)

Vandaag was het dan zover, mijn eerste 1/2 marathon. Alleen heb ik het allemaal weer eens slecht gepland. Dit zelfde weekend ben ik ook de begonnen met de verbouwing van mijn huis, en vanaf vanochtend 9:00 al druk in de weer geweest om de woonkamer en de keuken leeg te maken. Morgen gaan we een aantal muren eruit breken en de keuken verplaatsten naar een container.

Verder heb ik het de laatste tijd best nog een beetje druk gehad, dus ik heb de afgelopen drie weken nauwelijks gelopen. Tel daarbij op dat ik in mijn leven nog nooit meer dan 18 kilometer heb hard gelopen. Dus is stond niet geheel ontspannen aan de start. Maar goed, ik had mij al ingeschreven en het moest er toch een keer van komen.

De eerste 10 kilometer ging lachend en lag ik voor op mijn tijdsplan. Ik hou ongeveer 10 kilometer per aan, dus per 5 kilometer doe ik er een een half uur over. De streeftijd was dus ongeveer 2 uur. De 10 kilometer had ik binnen een uur gelopen. De 15 kilometer had ik een achterstand van een paar minuten. Het laatste deel van de 15 kilometer was over de gehele boulevard vol in de tegenwind. Na 17 kilometer kwam de man met de hamer. Ik kon niet meer, helemaal stuk, en het tempo was er compleet uit. Uiteindelijk heb ik de finish gehaald in waarschijnlijk 2:19. (de exacte tijd komt later) en ik was helemaal kapot. Ik denk dat ik nog nooit zo moe in mijn leven geweest ben van een inspanning. Maar goed, ik heb het gehaald!! Mijn eerste halve marathon! Op de planning voor dit jaar staan er nog twee 1/2 marathons. (tenminste als de plannen niet wijzigen)

Foto update: [[popup:image_00559.jpg:foto1::left:1]] / [[popup:image_00565.jpg:foto2::left:1]] / [[popup:image_00571.jpg:foto3::left:1]] / [[popup:image_00573.jpg:foto4::left:1]] /[[popup:image_00588.jpg:foto5::left:1]]/ [[popup:image_00592.jpg:foto6::left:1]]

Definitieve tijden: 5km: 31:09 / 10km: 1:00:38 / 15km: 1:33:16 / 21km: 2:18:34

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

4 gedachtes over “City-Pier-City loop Den Haag (1/2 marathon)”

  1. Bravo, we willen natuurlijk wel dat je je tijd gaat verbeteren bij de volgende marathon šŸ˜‰

  2. Heel netjes Kees en zelfs nog binnen de 2:19!!!

    Bruto tijd: 2:25:09

    Netto tijd: 2:18:34

Reacties zijn gesloten.