Negerzoen verandert van naam

De naam negerzoen voor het bekende schuimkoekje met een chocoladelaagje verdwijnt na 86 jaar. Na consumentenonderzoek heeft de producent van de koekjes besloten de naam te wijzigen in Buyszoen. Sommige mensen waren minder enthousiast over de naam negerzoen. De naam zou discriminerend en racistisch zijn. Dat maakt koekproducent Van der Breggen donderdag bekend.

Buys was de naam van de man die het koekje in 1920 bedacht. De fabriek van de firma Buys werd in 1997 overgenomen door Van der Breggen. De introductie van de nieuwe naam zal gepaard gaan met een reclamecampagne. Later dit jaar komen er nog Paaszoenen, Kerstzoenen en WK-zoenen.

Uit een onderzoek van de Telegraaf onder 5224 lezers bleek echter dat 96 procent het woord negerzoen absoluut niet discriminerend vindt.

Waar maken we ons druk over vraag ik me dan af…..

2 gedachtes over “Negerzoen verandert van naam”

  1. http://forum.diepstraten.net/viewtopic.php?t=1147 Inderdaad, meer dan vreemd. Zoals ook deze reactie erop: “Ik zou ze maar van witte chocolade maken. Want die bruine kleur kan mensen ook in het verkeerde keelsgat schieten en is discriminatie. Alhoewel, dat witte is weer nationalistisch….Laten we dit product maar uit de schappen halen.” Vond ik wel erg grappig.

  2. Ik had hem al gepost voordat ik op het forum keek.

    Maar die opmerking is wel prachtig.

Reacties zijn gesloten.