Ronald Giphart – Troost

[[image:gipharttroost0.jpg::right:0]]Voor de lezers onder ons! Ik heb de nieuwe roman Troost van Giphart gekocht. Reaktie: Voor mij het beste boek dat Giphart tot nu toe schreef! Hier een kleine beschrijving:

`Ik wil een dubbele regenboog achter mijn tanden, mijn gehemelte bombarderen met een perfect afgestemd smaaktapijt, mijn slokdarm overrompelen en mijn maag in opperste staat van bevrediging brengen, voor minder doe ik het niet.’ Aldus de hoofdpersoon in Troost.
De wilde kookstijl van de 37-jarige topkok Art Troost wordt alom bejubeld en met Michelin-sterren geprezen. Troost beschouwt de wereld als een groothandel in ingrediënten: lopen er op straat drie vrouwen, dan ziet hij prompt een frêle wildschotel voor zich, gecombineerd met een gemarineerde spiering en een geraffineerde soep van raapjes, thee en zwemkrab.
Door een eigen tv-kookshow, genaamd Sterallure, stijgt zijn roem naar ongekende hoogte. Tijdens de opnames van de zomereditie in een Frans château, met als gasten een marathonlopende filosoof en een wulpse schrijfster, begint Troosts succes echter onverwacht te kantelen.
Troost is een bijtende, hoogst onderhoudende roman over gastronomie, liefde, roem & ondergang, door een der meest gelezen schrijvers van de moderne Nederlandse letteren.

Een gedachte over “Ronald Giphart – Troost”

  1. Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen, en ik mag zeggen dat ik de trotse eigenaar ben van een gesigneerd exemplaar. šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.