Gamer vs huisdier

Het is in de toekomst mogelijk om een game te spelen tegen je huisdier en wie wil dat nou niet! Gisteren, op tweede paasdag is er een nieuwe technologie gedemonstreerd. Onderzoekers uit Singapore hebben een hamster gebruikt in een proefopstelling, later gaan ze het ook proberen met een kip.

De gamer bestuurt in de game een persoon die achterna wordt gezeten door een roofdier. Het roofdier is in werkelijkheid het huisdier dat het lokaas probeert te pakken. De bewegingen van het dier worden naar de digitale wereld vertaald. Daarnaast kan tijdens het spelen ook de latexvloer waar de hamster op loopt aangepast worden, zodat extra hindernissen als bergen toegevoegd kunnen worden.

De hamster zit in een grote soort van kooi met een latexvloer, deze latexvloer neemt de vorm aan van de digitale wereld. De bewegingen van het dier worden gevolgd met behulp van infraroodsensoren, de positie wordt dan doorgegeven aan de computer. Wat de makers nu aan het doen zijn is eerst de game engine gelijkmaken met de vloer van de ‘Mice Arena’. Daarnaast zijn ze ook bezig met een op afstandbestuurbaar lokaas waar de hamsters achteraan kunnen. Een prototype zou klaar moeten zijn in november.

Het doel van dit project is om huisdieren te laten gamen netzoals mensen dat altijd doen. Maar ook om nieuwe inzichten te krijgen in het gedrag van huisdieren en de relaties tussen mens en dier te onderzoeken. Alle spellen zijn zo ontworpen dat een mens net zoveel kans heeft als het dier. Naast de Mice Arena zijn er meer games op dit gebied aangekondigd. Zo ook een Jellyfishtrone waarin de bewegingen van een kwal vertaald worden naar die van een slang waar de gamer weer achteraan zit en in chicken petman wordt een kip een spook dat achter de gamer aanrent in een doolhof.

Een gedachte over “Gamer vs huisdier”

Reacties zijn gesloten.