Wandelen

Het is niet erg als je je voor de 4daagse ingeschreven hebt, maar dan moet er wel getraind worden. Getraind? Jawel, want wandelen is zwaar. Hier spreekt, sinds afgelopen weekend, een stukje ervaring. Mijn conditie is wel redelijk te noemen. Een paar keer per week loop ik 12 kilometer hard en ik heb kortgeleden een halve marathon gelopen. Dus met mijn conditie zit het wel goed. Dacht ik…..

Een week of twee geleden zat ik aan de bar en hoorde ik van de barman (die de 4daagse meerdere malen gelopen heeft) het verhaal over een marathon loper uit de buurt. Hij loopt een keer of 5 per jaar een marathon en doet dat met een tijd van ongeveer 2:15. (ik ben blij als ik in die tijd een halve marathon loop). Maar die beste man ging helemaal stuk op de 4 daagse (4x 50 kilometer) en haalde de finish niet. Ok, ik zal eerlijk bekennen, ik schoot de paniek in!!

De tips die ik mee kreeg. Je moet ongeveer 10x je dagafstand van tevoren gelopen hebben. In ons geval 500 kilometer dus. Phoe, daar gaat een hoop tijd in zitten. Ongeveer 5 a 6 kilometer per uur / 500 km = 100 uur!! Wandelen vind ik niet erg, maar het kost zoveel tijd!

Dus moest ik maar de kilometers gaan maken. Afgelopen weekend 12 kilometer gewandeld. En na een kilometertje of 10 ga je het wel voelen moet ik eerlijk bekennen. Hmmm, toch maar mijn agenda aanpassen en wat wandelkilometers erin schroeven. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik dat kruisje meer naar huis sleur.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

2 gedachtes over “Wandelen”

  1. Schuif jouw wandel planning ook even door naar mij dan wandel ik mee. šŸ˜€

  2. Gratis advies om tijd en geld te besparen.

    Laat je auto op de zaak staan en ga terug lopen, sta de volgende dag vroeg op en loop naar de zaak!

    Scheelt ook veel brandstof! Succes!!!

Reacties zijn gesloten.