Gezonder is duurder

Sommige mensen hebben goede voornemens in de trend van ‘afvallen’ of ‘gezonder leven’. Ik zelf niet, ik ben wel tevreden met mijn lichaam. Toch gebeurt het steeds vaker dat ik gezonde dingen doe of eet. Niet bewust, ik vind het gewoon leuk. Zo ga ik af en toe zwemmen (2,50 voor een uurtje of twee). Ik koop wat vaker boontjes en aardappels in plaats van pizza (4,50 meer voor een maaltijd). 

Nu kan ik die verschillen helemaal begrijpen. En je krijgt daar ook wat voor. Maar waar ik mij ronduit over verbaasd heb en waar ik zelfs kwaad om kan worden is wat mij overkwam toen ik deze week de kantine op school binnen liep. Vroeger dronk ik heel erg veel cola (1,50 voor 0,5L PET fles). Tegenwoordig stap ik daar vanaf en kies steeds vaker voor melk met een smaakje, of een flesje water. 
Ik pakte een flesje melk met smaakje en liep naar de kassa. Toen de mevrouw achter de kassa mij vroeg om 1,75 af te rekenen voor een flesje van 0,33L melk brak daadwerkelijk mijn klomp.

Het is toch werkelijk te gek dat het in Nederland zongenaam steeds duurder wordt om ongezond te leven. Mijn sigaretten zijn in twee jaar tijd 1,5 euro duurder geworden. Autorijden kost steeds meer geld. Zelfs de bierprijzen gaan, als het aan de overheid ligt, weer stijgen. Maar de dingen die er echt toe doen, minder fastfood, minder cola en meer melk kost betekent dat je bankrekening harder leegloopt dan als je elke dag 1,5 liter cola en 4 BicMac’s wegwerkt. Ik snap het niet.

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.