Het meest verontrustende nieuws van het jaar

Welk nieuwsfeit uit het afgelopen jaar gaat 2009 het meest beïnvloeden?

Zo rond de jaarwisseling wordt altijd veel terug- en vooruitgeblikt, en de meeste commentaren noemen als belangrijkste nieuws de verkiezing van de eerste zwarte president van Amerika, de financiële crisis en de ineenstorting van het financiële systeem of de start van een nieuwe Great Depression.

Natuurlijk horen de abrupt veranderde machtsverhoudingen tussen Amerika en China hier ook bij, met de een als leenheer en de ander als schuldenaar, die doodleuk nog wat extra honderden miljarden erbij leent.

Boeiend
Boeiend natuurlijk, en het zal heus wel in de geschiedenisboekjes belanden. Maar het is niet het belangrijkste nieuws van 2008.

Er is namelijk iets in het nieuws geweest dat veel meer zegt over het komende jaar, en grote kans dat u het heeft gemist. (lees verder op elsevier.nl)

Zou The Matrix dan toch gelijk hebben? Zou er dan toch een einde komen aan de lot of toeval discussie? Had Erasmus dan toch gelijk dat we allemaal verbonden zijn. Desalnietteplus, leuk leesvoer voor de dinsdagochtend.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “Het meest verontrustende nieuws van het jaar”

  1. Leuk om dit te lezen, doet me erg denken aan het boek dat ik aan het lezen ben: “een goed gesprek met god”

    Hierin gaat het over de geest lichaam en gedachten die willen ervaren en de dag scheppen dus (maar het eigenlijk al weten dus)

    Leuk leuk leuk leesvoer (Kees bedankt!)

Reacties zijn gesloten.