Grootspraak

Er waren eens een stel mannen die in de kroeg zaten. Na enige glazen komt natuurlijk de grootspraak naar voren. Het schijnt mannen eigen te zijn. Natuurlijk gaat het over getallen. "Zo'n Nijmeegse 4daagse, dat kan toch nooit zo heel erg vermoeiend zijn. Een beetje lopen, dat kan toch iedereen". "Weet je wat, we lopen em gewoon een keertje. Gewoon om het gedaan te hebben. Idee? Ja, is goed. Ze schijnen ook dagelijks feesten en een groot eindfeest te hebben, da's altijd gezellig. Ok, doen we, laten we een stukje wandelen."

Zo ging het ongeveer een jaar geleden. Later bedachten we, 50 km per dag met een gemiddelde van 5 km/h, dat maakt dat je 10 UUR aan het lopen bent. En dat is best lang! Phoe hé, en dat vier dagen achter elkaar. Men, wat hebben we gezegd?

Vorig jaar was natuurlijk de Nijmeegse 1Daagse, dus dat was wel vermoeiend, maar niet echt ECHT zeg maar. Dit jaar staat het plan nog steeds en we gaan em gewoon lopen. Maar…. eerlijkheidshalve moeten we wel zeggen dat we rond deze tijd al lang hadden moeten beginnen met trainen. Trainen? Trainen ja! Het valt vies tegen kunnen we zeggen. Een paar weken geleden hebben we 30 kilometer gewandeld (dan ben je 6 uur bezig) en dat was de laatste keer.

Je kunt begrijpen dat ons nog een forse uitdaging wacht. Zoals het er nu voorstaat gaan we met zijn drieen wandelen en hebben we een supporters-crew bij ons van acht mensen. Dat gaat dan waarschijnlijk als volgt; als wij gaan beginnen om 04:00 in de ochtend dan komen zij hun net terug van het feesten. En als wij dan weer in de middag terugkomen van het wandelen, dan worden hun waarschijnlijk net wakker. Het gaan vier grappige dagen worden.

Wordt vervolgt…

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

3 gedachtes over “Grootspraak”

Reacties zijn gesloten.