Nijmeegse Vierdaagse op de schop

NIJMEGEN – De Nijmeegse Vierdaagse moet een facelift ondergaan, vindt de politiek in de Waalstad. Het wandelevenement moet geprofessionaliseerd worden en de gemeente Nijmegen moet zich er meer mee gaan bemoeien. Burgemeester Guusje ter Horst gaf daarom vrijdag opdracht voor een uitgebreide evaluatie van de Vierdaagse. (nu.nl)

Nu weet ik dat ik soms uit een ei kom, maar hallooo!!! De Nijmeegse 4daagse werdt voor de 90ste keer gehouden!! Denk je dan niet dat de organisatie het inmiddels al een *beetje* door heeft hoe je de organisatie in elkaar moet schroeven? Of is dit weer eens een vreemde gedachte van mij? Hoe denk je trouwens te kunnen beslissen voor 45.000 mensen? Want dat is eigenlijk wat je dan wil gaan doen. Dit klinkt hetzelfde als toen er doden vielen met een marathon (in Rotterdam geloof ik) dat men opteerde voor een verplichte keuring. Mogen mensen zelf niet meer nadenken en hun grenzen opzoeken? Sommige mensen gaan inderdaad erg ver, maar denkt men nu echt dat dit met een andere organisatie op te lossen is? `"Ik heb koude voeten, laat ik de wereld maar beleggen met tapijt!" Je kunt natuurlijk ook sokken aantrekken. Denk even na waar de oorzaak van dit probleem ligt en kom aub niet met een oplossing die niet gaat helpen. Mensen bewust maken lijkt mij een veel betere oplossing, je moet mensen helpen en begeleiden indien ze daarom vragen, zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen. Niet alles voor de mensen regelen, dan moet je namelijk ALLES regelen, en je vergeet altijd wel wat. Daarnaast schakel je ook het logisch nadenken van de mensen uit, want alles wordt toch wel geregeld. Daar krijg je hele reactive en luie mensen van.

Dit klinkt trouwens als onze regerling. Die willen ook alles voor ons regelen en regulieren. En dan moeten wij voor die 'service' ook nog eens zelf flink in de belasting buidel tasten. Alsof wij het IQ van een onsje plankton hebben en niet meer zelf kunnen nadenken. Natuurlijk is het zeer te betreuren dat er doden gevallen zijn en dat is onmogelijk goed te praten, maar dan niet doorslaan aub. Zeker een zonnesteek opgelopen daar in Nijmegen! (moest ik even kwijt, de koffie zit er net in)

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one