0,25 4daagse gelopen

Hallo allemaal,

We zijn inmiddels weer uitgepakt en weer thuis. Vandaag hebben we ook nog het Nijmeegs-record 'passat-inpakken'' verbroken in de categorie: "Meest efficient en vol beladen" (foto's volgen nog)

De eerste dag was wel goed. Het ging niet vanzelf maar we hebben het alle vijf er verrassend goed vanaf gebracht. De laatste 6 kilometer ging over het inmiddels beruchte dijkje, en dat was zeker het zwaarste deel van de tocht. Midden in de zon, geen schuilmogelijkheid en geen mogelijk om je water bij te vullen. En dan had je er al ruim 40 kilometer op zitten. Daar hebben we dan ook de meeste mensen gezien die het echt zwaar hadden. Ook veel militairen trouwens, die hadden het behoorlijk zwaar. Een groot aantal liepen meer dood dan levend over de dijk.

Gisteren hebben we eigenlijk alleen een gevecht tegen de zon geleverd. Onze tent had geen zonneluifel, dus met improviseren hebben we ervoor gezorgd dat we zo min mogelijk in de directe zon zaten. Het lopen had gisteren waarschijnlijk wel gelukt, maar we waren er allemaal van overtuigd dat we diep zullen moeten gaan en ons werkelijk helemaal lens moesten drinken. Daarnaast hadden we inmiddels de ervaring van de eerste dag waar we veel geleerd hadden.

Vandaag was het eigenlijk best goed weer in Nijmegen. Ok, iets over de 30 graden, maar wel met een lekker briesje. Do-able dus. Maar dat is nu makkelijk praten natuurlijk.

We hebben inmiddels afgesproken dat we het kruisje dan volgens jaar gaan ophalen en dat we toch *iets* eerder gaan beginnen met trainen. Dat blijkt nu toch wel verstandig.
Ook hebben we door die ene dag gelopen te hebben, meer geleerd dan de maanden van voorbereiding en het lezen en denken over de 4daagse geleerd hebben. Over hoe snel je moet lopen, wat je in vredesnaam onderweg moet meenemen, pauses, feiten en fabels. Dus dat is zeker een hele goede voorbereiding voor volgens jaar. Jammer dat het zo kort geduurd heeft en wat ons betreft. Natuurlijk balen we er als een stekker van dat het afgelast is, maar het is de meest verstandige en wijze beslissing van de oragnisatie geweest. Een dode kun je nooit verantwoorden. Met een tocht zoals deze gaan de mensen zeker te ver. Je laat je gewoon meeslepen en deelnemers kunnen dus niet meer voor zichzelf instaan. Er zal dus voor de deelnemers besloten moeten worden en dat is gebeurd. En dat is goed, jammer maar wel een terechte beslissing.

Hierbij willen wij ook iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen in de vorm van kaarten, smsjes en telefoontjes. Bedankt allen! We hebben het met een glimlach ervaren en het heeft ons zeker steun gegeven!!

Hieronder nog wat informatie over de 4daagse:

Slachtoffer 'ervaren wandelaar'
http://www.nu.nl/news/782214/10/Slachtoffer_%27ervaren_wandelaar%27.html

Het vreemde verschijnsel Vierdaagse
http://www.nu.nl/news.jsp?n=782037&c=951

 Update: [[popup:4daagse_copy1.jpg:45.000 kruisjes::left:1]] te koop

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one