Oktober is bijzonder warm

DE BILT – Oktober 2006 is uitzonderlijk warm. De maand zal hoogstwaarschijnlijk in de top-drie komen wat betreft de hoogste gemiddelde temperatuur. Dat zegt een woordvoerder van het KNMI in De Bilt.

In De Bilt werd donderdag een record gevestigd: met 21,8 graden Celsius was het eind oktober nog nooit zo warm. Elders in het land sneuvelen donderdag waarschijnlijk her en der records. De exacte cijfers waren 's middags echter nog niet bekend bij het weerbureau. (nu.nl)

Ik geloof in balans. Als het aan de ene kant heel erg goed gaat, dan gaat er op een moment de andere kant zichtbaar worden. Alles regelt uiteindelijk zichzelf. Deze temperaturen zijn niet normaal. Gisteren had ik een dag vrij en heb onder andere heerlijk in de zon gelegen. Wel lekker natuurlijk, maar het is bijna november!! Op het moment ben ik een heel goed boek (De Zwerm) aan het lezen over de natuur die terugslaat. Dit verhaal heeft dezelfde strekking als de film "The day after tomorrow". Natuurlijk is het een geromantiseerd verhaal, maar ik vind het allemaal steeds minder onwaarschijnlijk worden. Van nature ben ik een positief mens, maar ik maak mij wel serieuze zorgen over onze natuur.

Zo, en dat voor de vrijdag! Eerst maar een bak koffie en dan weer oudhollands aan het werk.

Aan te bevelen leesvoer: De Zwerm – F. Schatzing (ISBN 9022989445)
"Een tsunami verwoest West-Europa. Het klimaat op aarde ondergaat drastische veranderingen. Onder het oppervlak van de wereldzeeën beweegt zich een nieuwe diersoort die intelligent is, zeer gevaarlijk en ongrijpbaar. De mensheid krijgt te maken met een natuurlijke vijand die terugslaat…

Van deze superspannende thriller, waarvoor Schätzing vijf jaar lang onderzoek gedaan heeft naar klimaatverandering, zijn in Duitsland al 500.000 exemplaren verkocht."

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one