Prem kopt blikje cola

Dat juist een medium als GeenStijl zo de spijker op z'n kop kan slaan vind ik schitterend. Het bevestigt sommige stereobeelden op een positieve manier: GeenStijl trapt overal tegenaan, maar bestaat grotendeels wel uit mensen die op een redelijk niveau kunnen nadenken en relativeren, alleen dit op een soms wat harde manier brengen. Getuige onderstaand stukje. Schitterend.

Onze favoriete schreeuw-Surinamert is ook weer terug van zijn publieke zomerstop. Uitgekotst in 010 en 020 en verdreven uit 030. Dus besloot Prem Radhakishun deze keer op stap te gaan met de buurtvaders in 070. In de kansenwijk Transvaal om precies te zijn. Voor de provincialen onder u werd het een gedenkwaardige uitzending. Voor de stadsmensen was het slechts een bevestiging van hun vooroordelen. Eerlijk gezegd kregen wij tijdens de uitzending medelijden met de Marokkaanse buurtvaders, die een stuk beter lijken te zijn geïntegreerd dan de kudt-Marokkaantjes van nu. Jongetjes zonder haar op hun piemel, die denken Tony Montana zelf te zijn. Jongetjes ook die discriminatie roepen, terwijl ze niet eens weten hoe je het spelt. Jongetjes ook die het verpesten voor de buurtvaders en alle andere goedwillende Marokkanen. Met dank aan hun ongeletterde ouders, die geen benul hebben wat hun kroost uitvreet. Yo Prem, komt die cola…

Gepubliceerd door

Dennis

Mijn naam is Dennis. Ik schrijf, ik luister en ik leef. Benieuwd naar wie ik ben? www.dennishunink.nl voor mijn digitale leven.

Een gedachte over “Prem kopt blikje cola”

Reacties zijn gesloten.