To vaccinate or not

Soms snap ik er allemaal geen pepernoot meer van. Dat hele Covid-19 verhaal is zo ondoorzichtelijk dat eigenlijk niemand echt kan zeggen hoe het in elkaar zit. Dus of je nu vind dat het een speling van de natuur is, het uit een laboratorium komt of dat er een duistere macht achter zit: we zullen het nooit weten.

Wat we inmiddels wel weten dat het een griepvariant on steroids is. En onderzoekers hebben inmiddels gevonden dat de productie van antistoffen met een afwijkende vorm de afweercellen in de longen op tilt laat slaan. Samen met een onderliggend lijden, ben je in dat geval het haasje. Of andersom beredeneerd: de overige 99,98% van de mensen heeft dus niets te vrezen.

Want laten we even de cijfers erbij pakken: van de 248 miljoen mensen op de wereld die corona daadwerkelijk gehad hebben gingen er 5 miljoen dood. Dat is 0,02% van iedereen die aantoonbaar corona gehad heeft. (5/248 = 0,02% dd 2 nov 2021) Voor de cijferfetisjisten: Deze steekproef lijkt mij voldoende groot om dit getal als representatief aan te kunnen houden.

Dan schijnt er ongeveer 4% van de mensen twee weken knap ziek te zijn wanneer ze Covid-19 krijgen. Dan is dat balen ja, maar je gaat er dus niet dood van. Maar snapt iedereen eigenlijk wel dat 96% van de mensen dus niet merken dat ze dat ze Covid-19 hebben, gehad hebben of gaan krijgen.

En toen kwam het vaccin en verschillende soorten daarin. De korte versie: met een vaccin ben je beschermd tegen Covid-19. Nou perfect! Dan is dat ook gelijk opgelost.

Dus als je geen vaccinatie neemt dan gok je erop dat je tot die 99,98% van de mensen behoort die geen risico lopen en geef je je lichaam alle gelegenheid om de juiste antistoffen tegen het virus op te bouwen. Prima, jouw keuze. We leven in een vrij land dus als dat je keuze is, dan is dat je keuze.

Want als je WEL gevaccineerd bent, dan hoef je je nergens zorgen over te maken: Je bent immers gevaccineerd! En als je NIET gevaccineerd bent dan loop je een EIGEN risico van 0,02%. Shocking.

De hele discussie begrijp ik gewoon echt niet. De gevaccineerden hebben geen recht van spreken want ze zijn immers gevaccineerd en beschermd tegen het virus.

En de niet-gevaccineerden hebben geen recht van spreken omdat ze een bewuste keus gemaakt, dus niet zeuren als je pech hebt, maar dat hoef je ze niet uit te leggen. Het zijn immers allemaal volwassen mensen die een zelfstandige keuze gemaakt hebben.

Dus ik snap werkelijk waar niet waar iedereen zo moeilijk en krampachtig over doet met al die maatregelen. Je bent beschermd of je hebt een bewuste keuze gemaakt. Nou, klaar dan toch?

Kunnen we nu dan alsjeblieft gewoon weer doorgaan met ons leven?

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one