You can leave your hat on

We liepen door Rotterdam en ik had geen idee dat er iets stond te gebeuren wat voor altijd op mijn netvlies gebrand zou zijn. Laat ik bij het begin beginnen. Ik was begin 20 en was met wat vrienden aan het stappen. Een paar mannen, stoere plannen en iets meer geld bij ons dan we eigenlijk konden veroorloven.

Geen van ons had echt een voorkeur waar we heen zouden gaan. Verschillende tenten passerde ons maar niet een plek kon de intresse van ons allen krijgen. Todat we bij de pianobar aankwamen, toen waren we allemaal even stil. Dit was de place to be, hier moesten we zijn. Dat hoefde je niet te weten, dat voelde je gewoon. We gingen naar binnen en de portiers keken ons streng aan terwijl we door de grote deur naar binnen gingen.

Dit was zo’n tent waar de de mannen van de jongens onderscheiden werden. Onze jassen verdwenen bij de garderobe en met zijn vieren betraden we de ruimte. In het midden stond een grote bar die de hele ruimte domineerde. We bestelden vier bier en keken om ons heen. De sfeer zat er goed in en iedereen was in een uitgaansstemming.

In de linkerhoek van de zaak stond een grote zwarte vleugel op een klein podium. Aan de toetsen zat een man van rond de dertig met kort zwart haar en een overhemd met opgestroopte mouwen. Hij speelde live de verzoeknummers van de bezoekers en met zijn enthousiasme bracht hij in mijn eentje de hele zaak aan het swingen. Deze man was duidelijk in zijn element. Met veel plezier luisterden we het ene nummer na het andere nummer.

Nadat het laatste verzoeknummer afgelopen was bleef het even stil. Hij pakte zijn zojuist geserveerde biertje van de tafel naast hem en ik zag een grijns op zijn gezicht verschijnen. Hij nam een slok en buigde zich daarna iets voorover naar zijn microfoon. ‘And now ladies and gentleman, a special number for the most sexy lady of the night.’ En hij keek daarbij recht in de ogen van veruit meest sexy vrouw die aanwezig was. Ze was gekleed in een zwart jurkje met zwarte hoge hakken en stond aan de andere kant van de zaak. Voldoende decolete om iedere man van slag te kunnen brengen maar niet zoveel dat het haar misstond. Iedereen in de zaak had haar al gezien, al lang. Haar lange blonde haren en haar sensuele lichaam waren door niemand over het hoofd gezien.

De man achter de piano ging verder. ‘I would like to sing a special song for you sexy, but you’ll have to dance on it’ ‘On the piano.’ En met een ondeugende glimlach bleef hij haar strak aankijken. De hele zaak verschoof alsof of we een tenniswedstrijd zaten te kijken naar haar. Het was stil, heel stil. ‘Ok, da’s goed’ zei ze zelfverzekerd en ze begon naar de piano te lopen. A heupwiegend liep ze door de volle zaak zoals mozes door de zee liep.

De pianoman fluisterde het nummer in haar oor waarna ze met haar hoofd een kleine knik gaf. Ze stapte verleidelijk via een opstapje omhoog en stond nu bovenop de piano. De pianoman nam nog een slokje van zijn bier en zette zijn glas weg. Meer aandacht dan dit kon niemand krijgen. Zijn vingers gleden over de toetsen en de eerste tonen vulden de ruimte.

‘You can leave your hat on’ van Joe Cocker was het geworden. En iedereen wist dat het goed was. Het muziek vulde de ruimte en de vrouw begon te dansen. Dit was niet zomaar dansen, nee, deze vrouw was bezig de zaal te hypnotiseren. Ik keek achterom en ook het personeel achter de bar was gestopt met werken. Haar schoenen verlieten haar voeten en ze zakte steeds verder door haar knieen. Haar lichaam kronkelde als een krolse kat en op handen en voeten bewoog ze over de piano. Haar sensuele bewegingen werden nauwlettend door iedereen gevolgd. Ze zat met haar knieen iets uit elkaar en omhooggestoken heupen toen ze over haar schouder naar de pianoman achter haar keek.

Hij had als enige het uitzicht vanuit die hoek op haar en iedereen zag zijn ogen naar de onderkant van haar korte jurkje gaan. Hij had het uitzicht wat iedereen die avond wilde hebben en in een seconde verscheen een grote glimlach op zijn gezicht. Dit was haar kado aan hem. Hij keek weer in haar ogen en toen begreep ook iedereen in de zaal het. Deze sexy vrouw was vanavond erg luchtig gekleed.

Ik keek om mij heen en zag de hoofden licht voorovergebogen met open mond staan. Ik was duidelijk niet de enige die aan de grond genageld stond. Het nummer was afgelopen en met een zwierige beweging kwam ze weer overeind. De pianoman stond op en reikte naar haar hand. Als een echte heer hielp hij haar van de piano af en kuste haar hand. Ze deed haar hakken weer aan en zoende hem op zijn wang. Ze draaide zich langzaam om en liep het kleine podium weer af. En net zoals op de heenweg liep ze door de ontvouwende menigde.

Tot op de dag van vandaag moet ik hieraan denken als ik dat nummer van Joe Cocker hoor. En iedere keer kan ik een glimlach niet onderdrukken, het gaat niet vrouwelijker worden dan dit.

Gepubliceerd door

Kees-Jan

It takes one to know one

Een gedachte over “You can leave your hat on”

  1. Pfff, ik heb het er warm van gekregen….. Maar dat komt natuurlijk door het mooie weer van vandaag… šŸ˜‰

Reacties zijn gesloten.